Cursuri suspendate azi la boiu mare, vima mica si preluca noua

Cererea Asociatiei Elevilor Maramures de suspendare a orelor de curs in municipiul Baia Mare a fost prezentata, iar Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta a solicitat respectarea prevederile legislatiei in vigoare .

La solicitarea Inspectoratului Scolar Judetean Maramures s-a aprobat suspendarea cursurilor, in data de 15 ianuarie a.c., la Scoala Gimnaziala "Dr. Teodor Mihali" Baia Mare, Scoala Gimnaziala Vima Mica, structura Aspra si Scoala Gimnaziala "Augustin Buzura" Copalnic Manastur, structura Preluca Noua.

Aspectele cauzate de caderile abundente de zapada, la nivelul judetului, au fost analizate in sedinta Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta din aceasta dimineata. Sunt asigurate stocuri de materiale antiderapant pentru interventia pe drumurile nationale si judetene. Problema ridicata de reprezentantii societatii s-a referit la aprovizionarea cu sare de la saline. Sunt incheiate contracte pentru aprovizionare, dar prioritate se acorda contactelor externe.

Seful Inspectoratului de Politie al Judetului Maramures, comisar sef de politie Liviu-Constantin Grozavu, a precizat ca, de la inceputul lunii decembrie si pana in prezent au fost inregistrate 37 evenimente rutiere, din care 36 cu pagube materiala si unul cu victime. Pentru deszapezirea tardiva au fost amendate doua societati care asigurau practicabilitatea drumurilor publice din judet.

Directia de Sanatate Publica a comunicat lista persoanelor vulnerabile la nivelul judetului, gravide, bolnavi dializati, bolnavi cronici, din zone greu accesibile, pentru a fi preluati si ajunge, la timp, in unitatile de asistenta sociala sau in cazul unor conditii meteorologice nefavorabile de a asigura spitalizarea in cea mai apropiata unitate sanitara cu paturi.

Politia Transporturi Feroviare a comunicat reluarea circulatiei rutiere pe calea ferata, pe relatia Baia Mare-Satu Mare.

Se mentine pericolul producerii de avalansa in Muntii Maramuresului si Muntii Gutai.

Vicepresedintele Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta, Gabriel-Valer Zetea, a solicitat trimiterea de adrese la Ministerul Economiei in care sa solicite sprijin pentru sprijinirea onorarii contractelor de livrare interne, respectiv la Primaria si Consiliul Local Cavnic pentru identificarea unui teren si preluarea in proprietatea Consiliului Judetean Maramures, in vederea amenajarii unei parcari pentru fluidizarea traficului rutier in zona partiilor de schi.

Bustul lui Eminescu, sculptat de un pensionar in zapada| FOTO
Citeste
37 de accidente rutiere in Maramures de la inceputul lunii decembrie
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.