Cum s-au pregatit autoritatile judetene pentru sezonul rece

IARNA BATE LA USA  In sedinta extraordinara a Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta, desfasurata astazi, 28 octombrie a.c, la Palatul Administrativ s-a aprobat planul de masuri pentru sezonul rece si planul de activitati al CJSU pentru anul viitor.

Planul de masuri pentru sezonul rece include: activitati specifice de prevenire, dar si de interventie in cazul producerii unor situatii de urgente specifice, functionarea serviciilor de utilitate publica, limitarea factorilor de risc, actualizarea planurilor de masuri si actiuni specifice la nivelul unitatilor administrativ-teritoriale, asigurarea tehnicii si resurselor umane pentru interventie, diseminarea masurilor de prevenire, derularea activitatilor de prevenire la institutii si operatori economici, instruirea serviciilor voluntare si private pentru situatii de urgenta, identificarea spatiilor pentru persoane blocate in trafic, respectiv in zilele cu temperaturi extreme negative, intocmirea/actualizarea bazelor de date cu evidenta pacientilor care necesita tratament de specialitate, asigurarea unitatilor medicale cu produse farmaceutice de prima necesitate, remedierea operativa a defectiunilor din retelele de comunicatii si utilitati publice, asigurarea practicabilitatii sectoarelor de drumuri publice.

"Impreuna cu Serviciul Politiei Rutiere s-a procedat la vericarea stocurilor de material antiderapant si carburant la districtele si bazele de lucru ale Sectiei de Drumuri Nationale, respectiv SC Drumuri-Poduri Maramures. Acestea au in stoc peste 4000 tone de sare, dar si clorura de calciu si nisip pentru a efectua deszapezirea sectoarelor de drumuri publice, respectiv combaterea poleiului si ghetii. Am solicitat semnalizarea corespunzatoare cu indicatoare rutiere a drumurilor judetene care vor fi inchise pe perioada de iarna",  a spus prefectul Vasile Moldovan.

Pentru a preveni prabusirea unor arbori amplasati in zona de protectie a unor sectoare de drumuri publice si a evita blocarea traficului rutier, va fi constituita prin ordin de prefect o comisie mixta, care se va deplasa in teritoriu pentru marcarea arborilor de catre personal specializat si care va proceda la indepartarea/taierea acestora. Planul de masuri pentru sezonul rece se actualizeaza in functie de evolutia fenomenelor hidrometeorologice si situatia operativa din judet.

 

Informatii furnizate de Institutia Prefectului – Judetul Maramures

Patron arhicunoscut in baia mare, cinci masini distruse
Citeste
Urmariti si blocati in trafic, pulverizati cu gaz lacrimogen, amenintati cu moartea de un sofer de 19 ani
Citeste
Articol preluat de pe actualmm.ro. Citeste tot articolul aici.