Cum poti sa-ti dai seama daca esti bun la poker sau doar norocos

Pokerul este un joc extrem de complex, iar cei mai buni jucatori se diferentiaza prin rezultatele pe care le obtin pe termen lung. Am citit aici& ca pentru a fi un jucator de poker de succes ai nevoie de mai mult de o baza teoretica solida si ceva experienta. Este nevoie de multa disciplina, de un stil de viata sanatos, o minte echilibrata si de sustenabilitate pentru a putea fi mai bun decat ceilalti.

Cunoscatorii spun ca procesul de invatare in poker nu se incheie niciodata, insa unul dintre cele mai dificile lucruri pentru un jucator este auto-evaluarea. De ce? Pentru ca in analizarea rezultatelor la poker este loc de mult subiectivism.

Duncan Palamourdas, un cunoscut doctor in logica matematica, care a devenit celebru in lumea pokerului dupa ce a publicat numeroase articole si studii pe upswingpoker.com si pokernews.com, si care in prezent preda poker la Universitatea din California, a reusit sa explice mai bine acest lucru, folosind exemplul unei maini la masa de joc:

Sa spunem ca Alis primeste doi popi (KK) de la dealer in timpul unui joc de poker intr-un cazinou real. Dupa ce toti jucatorii dinaintea ei se arunca, ea plateste blind-ul. Urmatorul jucator, Bob, mareste miza, Alice raspunde si dubleaza, iar Bob face All-in. Alis plateste si vede ca Bob are doi asi in mana.

Evaluarea felului in care a jucat Alis aceasta mana se poate interpreta in 3 moduri diferite:

  1. Alis a jucat gresit, pentru ca nu a citit corect situatia. Bob avea o carte mai buna. Nimeni in afara de Alis nu este de vina pentru ca nu a descifrat cartea pe care o avea adversarul.
  2. Bob ar fi putut la fel de bine sa joace astfel si daca avea AK, QQ sau JJ. Prin urmare, chiar daca Alis are sanse mai mici decat Bob sa castige aceasta mana, pe termen lung, aplicand aceeasi strategie, va fi pe plus.

Enuntul nu prezinta suficiente date pentru a ne permite sa tragem concluzii. Nu stim daca Alis juca la o masa de tip cash sau la un turneu, nu stim dimensiunile stack-urilor celor doi si nici pozitiile de la masa, ca sa nu mai vorbim despre istoricul si tendintele jucatorilor.

Duncan Palamourdas spune ca singurul lucru care conteaza este modul in Alis se actioneaza in raport cu stilul de joc al lui Bob. Asadar, daca Alis nu a reusit sa-si dea seama cum va juca Bob cu acele maini posibile mentionate la punctul 3, nu avem cum sa spunem daca ea a jucat corect mana sau nu. Cert este ca, daca este sa ne luam dupa comportamentul asteptat al jucatorilor de top, mana lui Alis era suficient de buna pentru ca ea sa aiba de castigat mai des decat ar fi pierdut.

Prin asta, Duncan& doreste sa sublinieze doua lucruri. Primul, este ca secretul in poker consta in colectarea si procesarea cat mai multor date relevante despre jucatorii de la masa, iar al doilea este ca ghinionul si norocul nu trebuie sa intre in ecuatia evaluarii unui jucator de poker.

In concluzie, evaluarea mainilor la poker trebuie sa se faca numai in baza strategiei si a rezultatelor pe termen lung. In acest mod, ghinionul si norocul nu vor mai juca un rol atat de important, cum este cazul in anumite sesiuni individuale de joc.

Articolul Cum poti sa-ti dai seama daca esti bun la poker sau doar norocos apare prima data in Stiri din Maramures - Vasile Dale.

PNL - Angajament pentru dezvoltarea Maramuresului
Citeste
Cosmin Butuza: "PSD are programe de sustinere pentru a face fata haosului din educatie"
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.