Cum comenteaza primarul Catalin Chereches situatia

PINTEA RETINUTA PENTRU 30 DE ZILE Noutati in cazul Sorinei Pintea, fostul ministru al Sanatatii si actual manager al Spitalului Judetean de Urgenta din Baia Mare. In urma cu doua zile, procurorii DNA au descins in biroul managerului din spital, dupa un presupus flagrant. Mai exact, Sorina Pintea ar fi luat ca mita o suma de 120 de mii de lei. Potrivit procurorilor, aceasta suma reprezenta ultima transa din suma totala de bani pe care reprezentantul unei firme i-ar fi dat-o Sorinei Pintea, in schimbul castigarii unei licitatii pentru construirea unei sali de operatie in cadrul spitalului.

Catalin Chereches, primarul municipiului Baia Mare a comentat ieri, in cadrul unei emisiuni difuzate la postul de televiziune RomaniaTV, situatia Sorinei Pintea.

"Eu cred in prezumtia de nevinovatie si cred, in alta ordine de idei, in institutiile statului roman. Cred ca au invatat sa nu mai genereze abuzuri ca-n cazul meu. Chiar daca am fost in cele mai ordinare puscarii din Romania, sunt primarul mun. Baia Mare si tot ce mi s-a pus in carca a fost neadevarat. Dar asta e viata politica in Romania, mai treci si prin Guvern, si prin Parlament… si prin puscarii", a afirmat Catalin Chereches, la Romania TV, potrivit EVZ.ro.

In urma descinderii de la Baia Mare a procurorilor DNA, Sorina Pintea a fost condusa la Bucuresti pentru audieri. La scurt timp, pe numele fostului ministru a fost emis un mandat de retinere pentru 24 de ore. Ieri-seara, Pintea a fost prezentata in fata instantei, cu propunerea de arestare preventiva pentru 30 de zile. Instanta a decis arestarea acesteia pentru o perioada de 30 de zile. Decizia instantei nu este definitiva, aceasta putand fi atacata prin apel.

ActualMM

Incendii la case de locuit
Citeste
Unde vor fi amplasate aparatele radar duminica, 1 martie, pe drumurile din Maramures
Citeste
Articol preluat de pe actualmm.ro. Citeste tot articolul aici.