Cum a scapat doar cu amenda penala fostul sef al politiei tasnad

Legea se pare ca este doar pentru prosti in aceasta zona a Europei, denumita Romania. O poate demonstra faptul ca fostul sef al Politiei Tasnad, Dorel Chivari, care a facut un accident rutier, cu intentie de parasire si cu o alcoolemie de 1,08 mg/litru alcool in aerul expirat a scapat cu o simpla amenda penala. In timp ce alti indivizi de rand, fara cazier, au primit cate doi sau trei ani de inchisoare cu suspendare DOAR pentru ca au fost prinsi beti la volan. Asta da "dreptate, echitate si egalitate" in fata legii!

Surse judiciare au declarat pentru PresaSM ca ofiterul de politie ar fi incercat, in 17 octombrie 2017, sa iasa de pe un drum secundar pe Drumul National 1 F, dar nu ar fi observat un alt autoturism, care ar fi circulat pe drumul cu prioritate. Cele doua masini au intrat in coliziune, iar masina acrosata a ajuns in sant. Problema a fost ca Dorel Chivari si-ar fi vazut de drum si doar o defectiune tehnica se pare ca l-ar fi impiedicat sa paraseasca localitatea.

Reporterii PresaSM au aflat ca supus testarii cu aparatul etilotest, acesta a indicat o valoare de 1,08 in aerul expirat! Seful Politiei Tasnad nu se afla in timpul serviciului. Cu toate acestea cariera acestuia in Politia Romana s-a incheiat imediat dupa ce a inceput urmarirea penala. Adica, s-a pensionat, desigur.

Instanta, clementa cel putin "interesanta"

In data de 24.09.2018, Dorel Chivari este trimis in judecata de catre procurorii Parchetului de pe langa Curtea de Apel Oradea, in baza rechizitoriului nr.793/P/2017, pentru conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante .

Surprize, surprize… Un complet al Judecatoriei Carei da o solutie pe care orice alt sofer aflat intr-o situatie mai putin flagranta ar putea sa o considera cel putin favorabila inculpatului raportat la fapta. Adica, potrivit sentintei: "stabileste in sarcina inculpatului suma de 4.000 lei amenda penala. Amana aplicarea executarii pedepsei".

Pe care, dupa cum era si normal, Dorel Chivari nu a mai atacat-o. Ce motiv ar mai fi avut sa o faca?!

Nota redactiei: Ca sa intelegeti si mai bine situatia, alti soferi care sunt prinsi cu o alcoolemie de peste 0,80 mg/l alcool in aerul expirat sunt condamnati la doi sau trei ani de inchisoare cu suspendare. Unde mai punem la socoteala ca Dorel Chivari a produs un eveniment rutier in timpul mandatului sau ca sef de Politie.

Preluare PresaSM.ro

FOTO
Citeste
Patru victorii si o infrangere pentru echipele CSS 2 Baia Mare in weekend-ul trecut
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.