Cum a fost inselat angajatul unei firme de curierat

Politistii din Baia Mare au fost sesizati ieri, 27 februarie, cu privire la comiterea unei inselaciuni. Un tanar de 31 de ani, angajat la o firma de curierat, a precizat ca in timp ce se afla pe bulevardul Traian din municipiu a fost abordat de o persoana necunoscuta, care i-a solicitat sa-i schimbe cateva bancnote a cate 200 lei in cupiura mai mica. Apoi, persoana necunoscuta i-a solicitat din nou sa-i schimbe o alta suma.

Dupa ce persoana necunoscuta a plecat, tanarul si-a dat seama ca ii lipsesc o parte din bani si a sesizat politia. S-a intocmit dosar penal si se continua cercetarile in vederea identificarii autorului si tragerii acestuia la raspundere.

Inselaciunea prin metoda "smen" presupune solicitarea schimbarii unor sume mari de bani de catre suspecti la diverse institutii, magazine sau chiar pe strada, abordand persoane care ar putea avea asupra lor sume mari de bani. In momentul in care banii sunt predati, escrocul sustrage o parte si ii ascunde, continuand sa tina victima de vorba, pentru ca aceasta sa nu descopere ca suma de bani nu mai este aceeasi ca la inceput.

In cazul in care va confruntati cu astfel de situatii, politistii va sfatuiesc sa retineti cat mai multe amanunte referitoare la persoanele care va abordeaza , tipul, marca si numarul de inmatriculare al mijloacelor de transport cu care circula si directiile de deplasare.

O eleva a liceului "regele ferdinand" a lovit cu masina un biciclist
Citeste
Gestul de omenie al unui baimarean, rasplatit cu inselaciune
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.