Cu salariile la secret

Seful Politie Romane, seful Politiei Rutiere si seful Politiei de Frontiera nu si-au publicat salariile, desi legea ii obliga sa faca acest lucru.

Sefului Politiei Romane, Ioan Buda a fost demis de fostul minisitru de Interne, Nicolae Moga. Chestorul General de Politie Ioan Buda si-a publicat "Declaratia de avere" luna trecuta. Doar ca acolo unde trebuia sa mentioneze salariul incasat, Buda a decis sa stearga cifrele cu un marker alb. Si in "Declaratia de avere" din 2018, Buda si-a sters salariul incasat ca politist, scrie Newsweek.ro. 

Buda a fost inlocuit de adjunctul sau – Dragnea Florian. Si acesta a decis sa nu isi faca publice veniturile salariale potrivit "Declaratiei sale de avere" publicata pe siteu-ul Politiei Romane. Adjunctul politiei Romane, Apreutesei Will are si el veniturile sterse din Declaratia de avere. In schimb, putem afla ca sotia lui a cistiga suma de 41.000 de lei ca expert superior la Institul national de Statuistica.  

Politia de Frontiera va fi condusa, potrivit rotatiei cadrelor, de fostul sef al Politiei Romane, maramureseanul Ioan Buda.

Nepublicarea veniturilor in declaratia de avere este ilegala

Publicarea declaratiilor de avere este obligatorie prin lege. "Nerespectarea obligatiilor prevazute de lege de catre persoanele desemnate sa asigure implementarea prevederilor legale privind declaratiile de avere si de interese constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 50 lei la 2.000 de lei", potrivit Legii 76 din 2010.

Ghidul de completare al declaratiilor de avere si interese spune ca persoanele responsabile "asigura afisarea si mentinerea declaratiilor de avere si ale declaratiilor de interese pe pagina de Internet a institutiei, daca aceasta exista, sau la avizierul propriu, in termen de cel mult 30 de zile de la primire" .

Urmarit general, cautat de autoritatile germane, prins de politistii de frontiera
Citeste
Ateliere gratuite in cadrul Scolii Radacinilor Strabune, desfasurat la Biserica greco-catolica "Nasterea Maicii Domnului" din Calinesti
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.