Cu 15% mai multi copii maramureseni au renuntat la scoala fata de anii trecuti

ABANDONUL SCOLAR, IN CRESTERE  Tara noastra a ajuns pe un rusinos loc trei in UE la abandonul scolar si fenomenul este in crestere. Doar Spania si Malta sunt inaintea noastra. La fel de grav este si faptul ca putini tineri intra in campul muncii dupa ce renunta la scoala.

Cei mai multi tineri care au abandonat scoala sunt in judetele din nord-est-ul tarii. Procentul celor care nu mai merg la cursuri este de peste 23 la suta.

Potrivit rapoartelor comisiei europene, in 2017, doar 9,4 la suta dintre elevii romani care au abandonat cursurile s-au angajat. Restul traiesc din ajutoare sociale. Datele statistice arata ca Romania are cea mai ridicata rata de parasire timpurie a educatiei. In judetele din regiunea de sud-est – de pilda – 22,4 la suta dintre elevi au abandonat scoala iar un procent aproape similar se inregistreaza si in centrul tarii.

In Maramures, aproape 300 de copii – cu aproape 15 la suta mai multi decat anul trecut – nu mai merg la cursuri. Ca sa combata abandonul, autoritatile din Maramures ofera de cateva luni o masa calda pentru o mie de elevi. In plus, dupa ore – profesorii ii ajuta la teme.

In schimb, autoritatile din Pianu – judetul Alba – au construit cu 5 milioane de euro – bani europeni – un campus scolar unde copii predispusi la abandon sunt cazati, ajutati la teme si primesc o masa calda.

 

Sursa: StirileProTV

A fost inregistrat primul deces provocat de gripa din acest sezon
Citeste
Peste 140 de persoane disparute sau cautate, gasite de politisti in ultima saptamana
Citeste
Articol preluat de pe actualmm.ro. Citeste tot articolul aici.