Cristian Terhes: Iohannis si Guvernul Ciuca au ratat din nou intrarea Romaniei in Schengen

Votul privind intrarea Romaniei in Schengen nu se afla pe agenda Consiliului JAI ce are loc pe data de 9-10 martie, astfel ca Romania a ratat inca o sansa de a-i fi reparata nedreptatea ce i s-a facut in 8 decembrie 2022, cand Austria a votat impotriva, scrie Cristian Terhes pe pagina sa de Facebook. Acesta semnaleaza mai departe un grup de vinovati pentru esecul nostru, printre care si presedintele Iohannis.

Redam postarea sa integral, mai jos:

Raspunderea pentru acest esec continuu este strict a presedintelui Iohannis, premierului Ciuca si ministrului de externe Aurescu, care nu si-au indeplinit obligatia diplomatica de aparare, promovare si afirmare a interesului Romaniei.
Ministrul de Interne Bode a pledat degeaba ieri la JAI pentru cauza Romaniei. Nu a stat si nu sta in puterea lui sa bage Romania in Schengen, pentru ca blocajul nu e din cauza carentelor de care Ministerul de Interne e responsabil. Respingerea intrarii Romaniei in Schengen a avut la baza nu motive tehnice, ci politice, care se depasesc diplomatic. Responsabil de politica externa si diplomatica a Romaniei e Presedintele, premierul si ministrul de externe.
Reprezentantii PNL afirma public ca Romania are "sustinerea tuturor, cu exceptia Austriei", ceea ce e o victorie pentru Romania. Afirmatia e o aberatie. Adevarul e ca Romania e blocata de o tara sa intre in Schengen, iar din decembrie 2022 pana in martie 2023 cei responsabili de politica externa a Romaniei au esuat in a indrepta abuzul facut de Austria.
Cat timp Romania va fi reprezentata de persoane obediente strainilor nu-si va castiga drepturile pe care le merita.

Veste buna pentru elevi: Vacanta de primavara va include Pastele ortodox
Citeste
Mare bucurie: Vasilica Ceterasu’ si Amalia Ursu, parinti de gemeni
Citeste
Articol preluat de pe emm.ro. Citeste tot articolul aici.