Cristi Vasc, fost jucator in Liga 1, a trimis MESAJE, FlLME SI POZE INDECENTE unei eleve de 13 ani din Coroieni. Exista suspiciuni ca s-ar fi incercat musamalizarea cazului

Cristi Vasc, fost jucator la Universitatea Craiova sau FC Brasov, i-ar fi trimis unei minore de 13 ani poze indecente cu organele sale genitale. Autoritatile au aflat abia dupa ce reporterii monitorulcj.ro au inceput sa puna intrebari incomode. Si exista suspiciuni ca ar fi incercat sa ascunda mizeria sub pres, scrie Monitorul de Cluj.ro.

La inceputul lui octombrie, reporterii monitorulcj.ro au aflat despre un caz incredibil de abuz sexual fata de o minora de 13 ani. Eleva, in clasa a saptea la o scoala de tara din judetul Maramures, ar fi primit pe telefon mesaje deocheate, filme si poze cu profesorul de sport - fostul fotbalist Cristi Vasc - in ipostaze intime, cu organele genitale la vedere.

Cristi Vasc i-a trimis POZE INDECENTE unei fete de 13 ani


Sursele monitorulcj.ro le-au relatat reporterilor ca fostul fotbalist Cristi Vasc, profesor suplinitor la scoala din Coroieni (jud. Maramures) la momentul despre care relatam, i-ar fi trimis unei eleve, minora, mesaje deocheate, poze si filme cu organele sale intime. Intamplarea ar fi avut loc la finalul lunii septembrie.

Pe Cristian Vasc (51 de ani), oamenii l-au descris ca un om influent, cu legaturi printre politicieni. Vasc a jucat in prima liga de fotbal pana in 2003, iar din 2016 si-a deschis un club de fotbal in orasul Targu Lapus si a incercat sa devina profesor de educatie fizica.

Potrivit Inspectoratului Scolar Maramures, Vasc era suplinitor la Scoala Gimnaziala ,,Nicolae Steinhardt" din Rohia (judetul Maramures) si a cerut completare de norma la scoala din Coroieni.

In timp ce astepta aprobarea pentru angajare, conducerea scolii Coroieni a aflat ca fostul fotbalist devenit profesor i-ar fi trimis unei fete din clasa a saptea de la aceeasi scoala mesaje, poze explicite si indecente cu partile lui intime.

Inspectoratul Scolar: ,,Sa nu afle presa!"


Fata, eleva in clasa a VII-a la scoala din Coroieni, participa (impreuna cu alte doua colege) la cursuri de fotbal la clubul privat al lui Cristi Vasc, din Targu Lapus. Asa l-a intalnit pe Vasc, care, sustin sursele ziarului, s-ar fi oferit cel putin o data sa o conduca acasa cu masina sa. Ulterior, i-ar fi trimis poze si mesaje cu continut indecent. Sub protectia anonimatului, surse din scoala Coroieni au declarat reporterilor monitorulcj.ro ca diriginta fetei si directoarea ar fi aflat despre aceste mesaje si poze si au constituit imediat o comisie de disciplina. La sedinta comisiei a participat un reprezentat al parintilor, profesori din scoala si Cristi Vasc. Potrivit surselor, Vasc si-ar fi asumat mesajele, dar a afirmat ca ar fi cazut in ,,capcana" elevei. Scoala a sesizat Inspectoratul Scolar Maramures, care ar fi intrat in posesia filmelor, mesajelor si pozelor din telefonul fetei.

Ulterior, sursele monitorulcj.ro au declarat ca principala preocupare a Inspectoratului Scolar Maramures ar fi fost ,,sa nu cumva sa afle presa".

Vasc e in concediu medical, in asteptarea cercetarii disciplinare. Nu a primit ore, pentru ca ,,a avut loc incidentul", explica ISJ


Purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar Maramures, Ligia Durus, a raspuns la intrebarile adresate de reporterii monitorulcj.ro in 5 octombrie. ,,In prezent domnul profesor (sic!) nu are ore la Coroieni, era oricum suplinitor si solicitase niste ore la Scoala Coroieni, dar nu i-au fost acordate. Acum este in concediu medical. (Atentie la aceasta afirmatie si retineti aceasta data - n.r.). Dupa incetarea concediului medical, la scoala unde are norma de baza (Scoala Gimnaziala ,,Nicolae Steinhardt" din Rohia - n.r.) se va sesiza comisia de disciplina, pentru ca este suplinitor si are contract pe durata determinata. Scoala unde are materia de baza s-a autosesizat in legatura cu situatia data", a declarat Ligia Durus in 5 octombrie.

,,Nu stiu care va fi decizia dumnealui, dar nu e exclus sa renunte la postul de suplinitor pe care l-a primit anul acesta. A solicitat ore si doamna director de la scoala ne-a informat (Un alt aspect care trebuie retinut - n.r.) ca nu i-au mai fost date. Orele au fost solicitate, dar nu i-au fost aprobate imediat, iar intre timp a avut loc incidentul. Nu va ramane la catedra in nici un caz.", a explicat purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar Maramures, Ligia Durus.

Inspectoratul Scolar revine: ,,Nu mai e in concediu. Si-a dat demisia"


Dupa scurt timp de la discutia cu reporterul monitorulcj.ro, Ligia Durus a revenit - din proprie initiativa - cu un telefon in care a anuntat ca fostul fotbalist Cristian Vasc si-a dat demisia de la Scoala Gimnaziala ,,Nicolae Steinhardt". Potrivit declaratiei purtatorului de cuvant al ISJ, Vasc ar fi auzit la scoala despre infiintarea unei comisii de disciplina, astfel ca si-a dat demisia pentru a nu fi dat afara.

Niciodata, dar nici macar o singura data, pe parcursul celor doua discutii, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar Maramures nu a pomenit despre sesizarea Politiei sau a Directiei pentru Protectia Copilului. Interesele elevei sunt, aparent, neimportante pentru institutie, care se concentreaza pe ,,e suplinitor", ,,nu stiu care va fi decizia dumnealui", ,,(Vasc) si-a dat demisia pentru a nu fi dat afara".

Singurii interesati de situatia elevei sunt familia si profesorii de la Coroieni, cu ajutorul carora fata merge la psiholog, in Baia Mare, fiind afectata de ,,incidentul" prin care a trecut.

De unde a stiut Inspectoratul Scolar despre demisia lui Vasc inainte sa afle scoala? A fost sfatuit Vasc sa ,,rezolve" discret iesirea din invatamant?


Scoala Gimnaziala ,,Nicolae Steinhardt" Rohia a declarat intr-un mail sec: ,,Buna ziua, in data de 06.10.2020 si-a dat demisia", fara a oferi alte informatii cu privire la incident.

Contactat de reporterii monitorulcj.ro, secretara scolii ,,Nicolae Steinhardt" a afirmat ca directiunea nu ar cunoaste motivul pentru care Cristian Vasc si-a dat demisia. Informatia se bate cap in cap cu declaratia purtatorului de cuvant al Inspectoratului Scolar Maramures, care spunea ca cercetarea disciplinara ar fi fost solicitata chiar de directorul scolii.

De retinut ca Inspectoratul Scolar Judetean anuntase ,,demisia" profesorului in 5 octombrie, cand se afla ,,in concediu medical" (desi, suspect, era prea bolnav sa lucreze, brusc s-a decis sa rezolve problema demisiei - n.r.) si nu in 6 octombrie, ziua in care scoala din Rohia sustine ca acesta ar fi demisionat.

Nimeni nu a anuntat Politia. De ce? Politia nu stie nimic. Dar se ,,autosesizeaza" dupa ce afla presa


In 5 octombrie, reporterul monitorulcj.ro a solicitat si Inspectoratului de Politie Maramures sa comunice daca exista o plangere depusa in acest caz. Raspunsul a fost negativ. A doua zi (De retinut, 6 octombrie, a doua zi dupa discutia reporterului cu Inspectoratul Scolar - n.r.), reporterii monitorulcj.ro au aflat ca, in urma solicitarii informatiilor, IPJ Maramures s-ar fi autosesizat (sic!) si ar fi ajuns la scoala din Coroieni, unde a cerut detalii despre ,,incident".

IPJ Maramures a declarat pentru monitorulcj.ro, in 20 octombrie, ca, in continuare, sunt facute verificari cu privire la acest caz.

Potrivit surselor monitorulcj.ro, Politia ar fi ridicat / primit mesajele, pozele si filmele din telefonul elevei. IPJ Maramures nu a confirmat aceasta informatie pana la ora redactarii articolului.

Cristi Vasc neaga acuzatiile: ,,Nimic nu e adevarat"


Luni, 20 octombrie, reporterii monitorulcj.ro l-au contactat pe fostul fotbalist Cristian Vasc, pentru a-i solicita un punct de vedere. Vasc a negat foarte scurt si sec acuzatiile. ,,Au fost doar povesti, dar nimic nu e adevarat. Nu am trimis poze", a negat Cristian Vasc.

Din punctul sau de vedere, toate acuzatiile confirmate de IPJ, ISJ si scoala din Coroieni au fost doar ,,povesti".

Vasc a refuzat sa ofere alte explicatii pentru faptele care i se imputa, nu a explicat nici de ce nu i s-au acordat orele la scoala din Coroieni, nici demisia de la scoala din Rohia.

Dupa discutia de luni, Cristi Vasc nu a mai raspuns la telefon.

Raman intrebari fara raspuns:


Daca nimic nu e adevarat, daca sunt ,,doar povesti", de ce a demisionat Cristi Vasc?

Daca sunt ,,doar povesti", de ce s-ar fi organizat o comisie de disciplina? De ce ar fi facut verificari Politia la scoala din Coroieni?

Daca nu afla presa (asa cum s-a temut ISJ chiar de la bun inceput) se mai miscau ,,rotitele" birocratice? Sau se punea batista pe tambal - pentru ca ,,incidentul" nu s-a intamplat in scoala - si nimeni nu spunea nimic? Vasc se retragea discret de la Coroieni si ramanea cu orele la Rohia?

Si daca maine... poimaine... intr-o buna zi, un alt copil ar primi poze cu intimitatile ,,domnului profesor"?

citeste intreaga stire pe Monitorul de Cluj.ro.

Articolul Cristi Vasc, fost jucator in Liga 1, a trimis MESAJE, FlLME SI POZE INDECENTE unei eleve de 13 ani din Coroieni. Exista suspiciuni ca s-ar fi incercat musamalizarea cazului apare prima data in Stiri din Maramures - Vasile Dale.

Inchis in Penitenciarul Baia Mare pentru infractiuni rutiere
Citeste
Un barbat de 55 de ani a ajuns in Penitenciarul Baia Mare pentru infractiuni rutiere
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.