Creste numarul prezentarilor in UPU, dupa iesirea din starea de urgenta

In perioada starii de urgenta, intre 16 martie si 15 mai, in Unitatea de Primire Urgente (UPU) a Spitalului Judetean de Urgenta "Dr. Constantin Opris" Baia Mare (SJUBM) s-a acordat asistenta medicala pentru 6688 de pacienti.

Potrivit medicului sef UPU, dr. Dan Roman, dupa iesirea din starea de urgenta, s-a remarcat o crestere a numarului de pacienti care s-au adresat serviciului de urgenta, un procent considerabil fiind reprezentat de persoane care au suferit diverse traumatisme.
Mai precis, in perioada 15 mai - 25 mai 2020, la urgenta au ajuns 1586 de pacienti. Dintre acestia, 227 au prezentat traumatisme, in special fracturi accidentale.

Incurajam respectarea regulile de distantare sociala si igiena, recomandate de catre autoritati si prezentarea in Unitatea de Primire Urgente in cazuri justificate, pentru a nu supraaglomera acest serviciu si a evita riscul de contagiozitate.

Va reamintim ca accesul in spital, atat pentru serviciile Ambulatorului Integrat, cat si serviciul de urgenta, se realizeaza doar dupa efectuarea triajului epidemiologic.

Articolul Creste numarul prezentarilor in UPU, dupa iesirea din starea de urgenta apare prima data in Stiri din Maramures - Vasile Dale.

Socant: Un an de la microtornada care a ravasit Baia Mare; Acoperisuri azvarlite ca niste coli de hartie si masini ciuruite de grindina (GALERIE FOTO)
Citeste
FOTO: Persoana ranita la Stramtura, dupa ce un ATV s-a rasturnat peste el (ACTUALIZARE)
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.