CRASNA VISEULUI: S-au tras focuri de arma si s-au confiscat tigari in valoare de aproximativ 30.000 lei

Politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Valea Viseului au descoperit si confiscat la ,,frontiera verde", aproximativ 2.500 de pachete cu tigari cu timbru fiscal Belarus si Duty-Free, in valoare de aproximativ 30.000 lei, marfa ce urma sa ajunga pe piata neagra de desfacere din zona.

Ieri, 24 noiembrie a.c., la nivelul Sectorului Politiei de Frontiera Valea Viseului - ITPF Sighetu Marmatiei, s-a desfasurat o actiune pe linia combaterii contrabandei cu tigari in zona de responsabilitate.

Astfel, in jurul orei 2.30, au observat in apropierea frontierei de stat, pe directia localitatii Crasna Viseului, judetul Maramures, mai multe persoane care se deplasau de la frontiera de stat spre interiorul tarii, transportand in spate colete voluminoase.

Imediat, politistii de frontiera au actionat pentru retinerea persoanelor, efectuand somatiile legale prin voce, moment in care acestea au abandonat coletele si au fugit, dispersandu-se in directii diferite.

Deoarece personale in cauza nu s-au supus somatiilor, politistii de frontiera au tras doua focuri de arma in plan vertical, cu respectarea prevederilor legale in vigoare, insa nici de aceasta data nu s-au oprit.

Totodata, au fost anuntate despre eveniment autoritatile de frontiera din Ucraina, in vederea cercetarii in comun a cazului.

La fata locului au fost descoperite patru colete care au fost transportate la sediul sectorului, unde, in urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 2.497 pachete cu tigari cu timbru fiscal Belarus si Duty-Free.

tigarile in valoare de aproximativ 30.000 lei au fost ridicate in vederea confiscarii, iar in cauza se fac cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de contrabanda si trecere frauduloasa a frontierei de stat, precum si pentru documentarea intregii activitati infractionale.

Articolul CRASNA VISEULUI: S-au tras focuri de arma si s-au confiscat tigari in valoare de aproximativ 30.000 lei apare prima data in Stiri din Maramures - Vasile Dale.

SITUATII DE URGENTA: Acoperisul unei case din Sacalaseni s-a facut scrum
Citeste
Florin Citu, gata sa sfideze decizia CCR cu privire la pensii: "Vom merge pe viziunea noastra de liberali, nu pe ce ne spune Curtea"
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.