Cosuri de fum si hote profesionale din inox

Intr-o casa sau restaurant, cafenea, firma de catering etc., care este utilizata pe tot parcursul anului, este necesara dotarea corecta a unui sistem de aerisire si de incalzire. Daca in casa exista o soba, o centrala termica, o hota sau un semineu, ai nevoie de nevoie de cosuri de fum din inox pentru a epuiza produsele de ardere. In general, magazinele ofera cosuri de fum din otel inoxidabil rotund.

Tipurile si caracteristicile cosurilor de fum din inox

Acest material de constructie este utilizat de producatorii renumiti pentru echipamentele profesionale si pentru respectarea standardelor generale acceptate. Cumparand un cos de fum din inox, poti economisi banii si, in acelasi timp, vei avea un sistem de aerisire de calitate, estetic si modern. Cosurile de fum sunt realizate din module, iar in caz de defectiune, este suficient sa demontezi structura si sa inlocuiesti partea deteriorata. Cosurile de fum sunt impartite in doua tipuri principale:

  • De interior – structurile nu afecteaza aspectul cladirii si retin caldura care poate fi folosita;
  • De exterior – o optiune mai simpla, care nu necesita taierea unei deschideri in tavan.

Cosuri de fum din inox cu izolatie si fara

De asemenea, ar trebui sa acorzi atentie numarului de straturi de metal. Un cos de fum realizat cu un singur strat de metal, nu detine izolatie suplimentara. Aceasta este cea mai ieftina optiune pentru o soba mica din fonta. Cele cu doua straturi sunt realizate cu izolatie si sunt potrivite pentru utilizare continua, cosul de fum din inox, fiind rezistent si la temperaturi extreme. Cosurile de fum conventionale din metal, sunt supuse coroziunii. Prin urmare, este mai rentabil sa cumperi cosuri de fum din otel inoxidabil care nu se deterioreaza din cauza umiditatii si a condensului. Datorita greutatii reduse, nu este necesara crearea unei fundatii pentru instalarea lor. Aceste cosuri de fum au o serie de calitati pozitive fata de caramida si azbest: permit sa fie folosite pentru o gama larga de dispozitive de ardere, cum ar fi hota profesionala, cazan cu combustibil solid, o soba pentru arderea lemnului si orice alt sistem de incalzire. De asemenea, nu este sensibil la fluctuatiile de temperatura, funinginea nu se acumuleaza pe pereti, asa ca nu vei avea nevoie niciodata de un cosar.

Hota profesionala din inox

Chiar si in bucatariile obisnuite de acasa, absenta unei hote extractoare creeaza inconveniente destul de tangibile, intrucat mirosul de gatit se raspandeste in camere, iar funinginea se instaleaza nu numai pe mobila, ci si in mijlocul dulapurilor si sertarelor. Intr-o bucatarie profesionala, exista zeci de tipuri de echipamente de incalzire. In bucatariile profesionale exista sobe, cuptoare, masini cu aburi, friteuze si alte aparate care necesita un sistem de aerisire fiabil. Iti va deveni imposibil sa lucrezi intr-o astfel de bucatarie, chiar si cateva minute, fara o hota profesionala inox.

De asemenea, clientii nu trebuie sa se imbibe cu intregul sortiment de preparate din bucatarie. Si daca un restaurant sau un fast-food este amplasat la parterul unei cladiri rezidentiale, atunci organizeaza ventilatiei trebuie facuta cu hote profesionale inox de evacuare, astfel incat gazele sa nu ajunga la etajele superioare. Otelul inoxidabil este unul dintre cele mai populare materiale pentru productia de echipamente profesionale de bucatarie, deoarece, acestea sunt expuse la temperaturi ridicate si diverse substante agresive, care necesita spalare si curatare frecventa. Iar otelul inoxidabil difera de alte materiale prin durabilitate si aspect estetic. De asemenea, orice afacere cu o prezenta online, are nevoie de servicii solicitate de la o firma SEO.

Vremea si drumurile in 13 februarie
Citeste
Bataie pe biletele de tratament repartizate pensionarilor din Maramures
Citeste
Articol preluat de pe actualmm.ro. Citeste tot articolul aici.