Corpul de control al ministrului muncii face cercetari la ajpis, care a acordat autorizatie de functionare programului de la viseu de sus

Marius Budai a declarat ca a trimis Corpul de Control la AJPIS, structura din cadrul Ministerului Muncii, care a acordat autorizatie de functionare programului din Maramures, unde ar fi fost abuzati 4 copii. Ministrul a mai spus ca familiile minorilor sunt in drum spre Romania.


"Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului a fost sesizata de catre DGASPC Maramures in datele de 23 si 26 august cu privire la situatia a patru copii, cu varste cuprinse intre 14 si 17 ani, pentru care DIICOT Maramures a solicitat plasament in regim de urgenta, datorita faptului ca existau suspiciuni de victime ale traficului de minori. Faptul ca autoritatea respectiva avea o autorizare de functionare, sau acreditare din partea AJPIS , asa cum era legislatia atunci, nu inseamna ca ei nu trebuiau sa respecte ulterior tot ceea ce inseamna drepturile omului", a declarat Marius Budai.

Ministrul Muncii a precizat ca nu poate oferi mai multe informatii deoarece exista o ancheta in derulare, insa a subliniat ca parintii minorilor care ar fi fost abuzati sunt in drum spre Romania.

"Cu ajutorul colegilor din Ministerul Afacerilor Externe si din Ministerul Justitiei am luat legatura cu Ambasada Germaniei, care a luat legatura cu familiie copiilor, iar acestia se indreapta catre Romania. Este important de spus ca acesti copii au ajuns acolo in urma unor hotarari judecatoresti emise de o instanta din Germania. Eu am trimis Corpul de Control la AJPIS, care isi va incepe activitatea de control la Maramures joi dimineata", a mai precizat Budai.

"In ceea ce priveste furnizorul de servicii, din informatiile primite de la DGASPC Maramures, reprezentantii Autoritatii Tutelare din Germania monitorizau plasamentul acestor copii prin vizite perioadice", a completat ministrul.

Mai multe perchezitii au avut loc, marti, in Maramures, la un grup infractional banuit de trafic de persoane, din care fac parte si doi cetateni germani, sot si sotie.

Grupul este suspectat ca aducea copii din Germania pentru "reeducare", dar ii folosea pentru munci epuizante. Copiii erau tinuti in sclavie, umiliti si batuti.

Citeste si DETALII DIN DOSARUL CENTRULUI DE REEDUCARE DIN VISEU DE SUS: TINERII SUFEREAU DE BOLI GRAVE SI MUNCEAU CA SCLAVII. RETINERI SI CONTROL JUDICIAR

PRECIZARI: CE SPUNE DIRECTIA COPILULUI MARAMURES REFERITOR LA CAZUL DE TRAFIC DE MINORI DE LA VISEU DE SUS

TRAFIC DE MINORI: AUDIERI MARATON IN CAZUL MINORILOR SCLAVI DE LA VISEU DE SUS

DUPA 13 ANI DE CAND AM PREZENTAT CAZUL IN EXCLUSIVITATE!!! TRAFIC DE MINOR LA VISEU DE SUS. CENTRU GERMAN LUAT CU ASALT DE ELICOPTERE SI MASCATI

Arestari preventive in cazul de la viseu de sus
Citeste
Furnizarea apei, sistata temporar pe doua strazi din Baia Mare
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.