Corpul de control al ministrului de interne, in control maine la politia borsa

Cazul cainelui impuscat mortal ieri in Maramures, pe DN 18B, in apropiere de orasul Borsa, a starnit reactii printre romanii din toata tara. Imaginile cu agresorul impuscand cainele au fost surprinse de catre doi voluntari ai Asociatiei Pro Terra care se aflau pe drum chiar in acel momente.

Cazul a starnit controverse dupa ce politistii borseni ajunsi la fata locului au stabilit ca barbatul ar fi actionat legal, respectiv a "recoltat in mod legal un caine hoinar". Asta pentru ca, spuneau oamenii legii, incidentul s-ar fi petrecut pe un fond de vanatoare, chiar daca a fost vorba despre mijlocul unui drum national.

Cazul a ajuns si la urechile ministrului de Interne, Marcel Vela, care a declarat ca a cerut deja o ancheta administrativa la Inspectoratul de Politie Judetean Maramures . Potrivit acestuia, politistii ajunsi la fata locului nu au actionat corect.


"Acel comunicat era de la IPJ Maramures, nu era comunicatul Ministerului. Acel comunicat a tratat problema pe o singura latura, pe aceea de prezentare a identitatii autorului. Asta a fost in prima faza. Dupa ce am citit postarea, am fost indignat ca om, ca iubitor de animale. E un aspect ce tine de legea vanatorii, dar ca lege a armamentului, ei nu au tratat asa problema. Se va face o ancheta administrativa, de ce nu au analizat aspectele din acest punct de vedere si nu ca a fost pusa in pericol viata participantilor la trafic", a declarat Marcel Vela, potrivit News.ro.

Citeste si

Comenteaza cu Facebook

Rugby: Romania se pregateste in Antalya cu 5 zimbri in echipa
Citeste
Trei imigranti au terorizat calatorii din trenul timisoara – baia mare
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.