Coronavirus confirmat la un barbat din maramures

Autoritatile au confirmat doua noi cazuri e coronavirus in Romania. Este vorba e un barbat din Maramures si o femeie din Timisoara. Secretarul de Stat in Ministerul Sanatatii, Nelu Tataru si Secretarul de Stat in Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat au anuntat cele doua noi cazuri intr-o conferinta de presa sustinuta la MAI.

Nelu Tataru: Primul caz – un barbat de 45 de ani, din Maramures. El a venit din afara zonei de carantinaj, intors in tara pe 25 februarie. El a fost la doctor in Italia, a ajuns cu febra in Romania, a fost internat la Clinica de boli infectioase din Maramures, apoi transferat la Cluj.

Al doilea caz este o femeie de 38 de ani din Timisoara. A mers la Bergamo, in Italia, pe 25 februarie a prezentat primele simptome. Pe 27 februarie a mers la spital, a fost testata, a mers acasa in izolare. Azi, testul sau a fost confirmat pozitiv. Femeia a ramas la centrul din Timisoara, barbatul a ramas la centrul din Cluj.

Au inceput anchetele epidemiologice. Vor fi testate toate persoanele cu care au calatorit cei doi noi pacienti.

Starea de sanatate a femeii din Timisoara este buna. Barbatul a avut ieri un puseu de insuficienta respiratorie, a fost transferat la Cluj si este intr-o situatie mai buna, sub supravegherea medicilor.

La Gorj, unde a fost confirmat primul caz de infectie cu coronavirus, continua anchetele epidemiologice.

Fetita de noua ani lovita in traversare de o masina
Citeste
Barbat din Maramures si o femeie din Timisoara, doua noi cazuri de coronavirus!
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.