Copiii obligati sa asculte imnul secuiesc la campionatul national de Inot de la miercurea ciuc

Campionatului national de inot in bazin 25 m, seniori, tineret si juniori. Competitia se desfasoara la Miercurea Ciuc in perioada 7-10 noiembrie si este organizata de catre Federatia Romana de Natatie si Pentatlon Modern.

"Felicitari FRNPM pentru ca obligati copiii sa stea sa asculte imnul secuiesc la Nationalele de Seniori ale Romaniei in Romania. Daca nimeni nu s-a sesizat nici anul trecut, de ce sa nu repetam ilegalitatea?

Ca sa nu uit, felicitari Federatiei si COSR pentru noul etalon al antrenorilor din Romania, prin alegerea noului antrenor, al lui Glinta, o persoana data/fortata sa plece din inotul romanesc prin 2003 pentru comportament inadecvat/ilegal cu o fetita de 15/16 ani.

Nu de alta, dar unii dintre noi chiar incercam sa cladim o Romanie curata, transparenta si sigura pentru copiii nostri, dar vad ca celor de acolo, din Bucuresti, de la Federatie nu le prea iese", a scris baimareanul Stefan Ioan Gherghel, campion mondial la inot, intr-o postare pe pagina sa personala de Facebook.

Stefan Gherghel este inotator roman, detinator a multiple recorduri nationale si internationale, vicecampion mondial si european in probele de 200m fluture si reprezentantul Romaniei la trei editii a Jocurilor Olimpice. De asemenea, recent, baimareanul si-a trecut in palmares si titlul de Campion mondial la categoria Masters.

Trei dintre strofele imnului secuiesc au legatura cu Transilvania. Iata cum suna acestea, in traducere: "Un pumn de secui ce se macina ca stanca  In marea luptelor dintre popoare Valurile ei ne acopera de sute de ori  Nu lasa Transilvania sa piara, Doamne!  Sighisoara si-a pierdut libertatea Cu durere privesti spre Siculeni Scumpa comoara a tarii tale e pe maini straine, Iar copiii tai deseori nu au nici paine. Un pumn de secui ce se macina ca stanca  In marea luptelor dintre popoare Valurile ei ne acopera de sute de ori  Nu lasa Transilvania sa piara, Doamne!". Potrivit unui amendament adoptat in 2016 la Legea 75/ 1994 privind arborarea drapelului Romaniei, intonarea imnului national si folosirea sigiliilor cu stema Romaniei de catre autoritatile si institutiile publice, "imnul national se intoneaza pe stadioane si alte baze sportive, cu ocazia desfasurarii competitiilor sportive oficiale, de nivel national, etapele finale, pentru toate categoriile de varsta".

In cadrul campionatului national care se desfasoara in aceasta perioada la Miercurea Ciuc, s-a intonat la inceputul competitiei doar imnul Tinutului Secuiesc, nu si cel al Romaniei.

Transportatorii rutieri, controlati in functie de riscul prezentat de vehiculele pe care le folosesc
Citeste
Orban a dat afara din guvern 38 de secretari de stat si consilieri. Lista completa
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.