Copiii de la doua unitati scolare din baia mare, in vizita la laboratorul criminalistic din cadrul ipj maramures

Copiii de la doua unitati scolare din Baia Mare au vrut sa se intalneasca, in cadrul proiectului Scoala Altfel, cu oameni specializati in anumite domenii. Unde credeti ca au ajuns? In laboratorul criminalistic din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Maramures.
Ghidati de politisti, prichindeii au aflat povestea locului in care au ajuns si s-au intors la Gradinita de Arta si Scoala Gimnaziala "Nicolae Iorga" imbogatiti cu tainele lumii pe care si-au dorit sa o descopere.


Atelierele educative si cooptarea celor mici intr-o serie de provocari criminalistice, astfel incat vizita lor sa fie, pana la urma, un proces de invatare, s-au desfasurat pe parcursul a trei ore.
Cei mici au putut explora impreuna cu lucratorii Serviciului Criminalistic tainele observarii, fixarii si ridicarii urmelor papilare precum si a celor de incaltaminte, tehnica intocmirii portretului vorbit, a identificarii persoanelor dupa semnalmente si posibilitatile de lucru ale criminalistilor legate de alte ramuri ale criminalisticii, respectiv traseologia si balistica.
Vizita a combinat jocul cu fixarea cunostintelor prin mai multe prezentari si demonstratii practice potrivite varstei si capacitatii de intelegere a copiilor.


In acest context, o vizita la Serviciul Criminalistic Maramures in cadrul proiectului "Scoala Altfel" nu a insemnat doar o simpla observare a tehnicii din dotare, copiii reusind totodata sa invete cum trebuie sa se comporte in cazul savarsirii unei infractiuni sau descoperirii unor urme.
Ca de fiecare data, politistii au incercat sa adapteze programul Scoala Altfel in functie de varstele participantilor, astfel incat orice vizita si experienta in cadrul Serviciului Criminalistic sa fie ca o aventura.

Ziua Usilor Deschise la Tribunalul Maramures
Citeste
Filmul secret facut in timpul interventiei pompierilor la incendiul din Colectiv. Imaginile arata haos, dezorganizare…
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.