Copiii "au imbratisat" azi regulile de circulatie

Adaugat in categoria Important
copiii-au-imbratisat-azi-regulile-de-circulatie.jpg

Azi, de Ziua Internationala a Imbratisarii, copiii de la Gradinita Genesis din Baia Mare si-au dorit sa imbratiseze regulile pe care trebuie sa le cunoasca atunci cand merg pe drumurile publice, astfel incat sa nu fie expusi sau raniti in accidente.

Ca la fiecare lectie rutiera pe care o sustin, politistii i-au invatat pe cei mai mici participanti la trafic ca siguranta depinde si de ei si ca, desi sunt mititei, atunci cand traverseaza trebuie sa respecte aceleasi reguli ca si oamenii mari.

Copiii au inteles ca pot traversa in siguranta doar pe trecerea pentru pietoni marcata si semnalizata corespunzator, dupa ce se asigura temeinic, sau la intersectiile semaforizate, doar pe culoarea verde a semaforului electric. Pentru ca unii oameni au nevoie urgenta de ajutor, copiii stiu acum ca trebuie sa dea prioritate autospecialelor care au in functiune semnalele luminoase si acustice, chiar daca semaforul le indica culoarea verde.

De la regulile care trebuie respectate pe strada, politistii au trecut la sfaturi de care trebuie sa tina cont copiii atunci cand sunt pasageri in masina, dar si la ce trebuie sa faca atunci cand se pierd.

La finalul intalnirii, politistii nu au uitat de semnificatia zilei si au cules cele mai sincere imbratisari de la copilasi.

Liviu Dragnea ramane dupa gratii. Curtea Suprema a respins definitiv recursul in casatie
Citeste
Predoiu a predat Ministerul Public Serviciului Roman de Informatii
Citeste