COOPERARE: Jandarmii maramureseni implicati intr-un proiect transfrontalier impreuna cu colegii ucraineni

In perioada 03-05.11.2020, o delegatie a Jandarmeriei Maramuresene formata din sapte jandarmi, a participat la reuniunea romano - ucraineana organizata la Ivano-Frankivsk, in Ucraina, pentru implementarea proiectului Cresterea capacitatii de cooperare transfrontaliera, cod EMS-ENI: 2SOFT/4.3/126.

Aceasta activitate s-a desfasurat cu respectarea normelor in vigoare privind prevenirea si limitarea raspandirii infectiilor cu virusul SarsCov-2, membrii delegatiei maramuresene prezentand test negativ la intrarea pe teritoriul statului vecin.
La reuniuni au participat ofiteri din partea Garzii Nationale din Ucraina, atat din cadrul Unitatii Militare 1241 Ivano-Frankivsk, cat si din partea Comandamentului Teritorial de Vest de la Lviv precum si de la Comandamentul National de la Kiev.
Scopul activitatilor l-a constituit schimbul de informatii, proceduri interne cu incidenta asupra misiunilor de asigurare si restabilire a ordinii publice in zona transfrontaliera, prezentarea de notiuni teoretice si demonstratii practice.
Au fost prezentate alocutiuni precum si materiale video de prezentare a activitatii Garzii Nationale Ucrainiene, cu referire la modalitatile si procedurile interne de asigurare si restabilire a ordinii publice, au fost dezbatute probleme specifice de natura transfrontaliera. Specialistii pe linie de ordine publica au lucrat in comun la completarea draftului manualului de proceduri comune in domeniul ordinii publice conform cerintelor proiectului. In paralel, membrii celor doua echipe de proiect au dezbatut problematica achizitiilor publice realizate in cadrul proiectului pana la aceasta data, greutatile intampinate, aspecte referitoare la bugetul proiectului, economii efectuate si posibilitatea initierii unui act aditional de modificare bugetara astfel incat acesta sa fie angajat in totalitate pana la finalul proiectului. De asemenea au avut loc prezentarea unor activitati practice demonstative planificate, cu privire la asigurarea si restabilirea ordinii publice.


La finalul activitatilor au avut loc discutii intre participanti, au fost prezentate delegatiei romane si alte aspecte referitoare la particularitatile gestionarii misiunilor de asigurare si restabilire a ordinii publice, exemple de bune practici si lectii invatate in domeniul ordinii publice.

Articolul COOPERARE: Jandarmii maramureseni implicati intr-un proiect transfrontalier impreuna cu colegii ucraineni apare prima data in Stiri din Maramures - Vasile Dale.

Asa cum am anticipat!: Municipiul Baia Mare intra in carantina zonala! Masurile, valabile din 11 noiembrie, ora 17.00. Lista restrictiilor si obligatiilor (DOCUMENT)
Citeste
PRELUNGIRE: Recea si satele apartinatoare Mocira, Lapusel, Sasar si Bozanta Mica raman in carantina inca 14 zile
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.