Contrabandist prins in padure cu 9 mii de pachete cu tigari in Maramures

URMARIRE CU FOCURI DE ARMA  Politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Brodina – I.T.P.F. Sighetu Marmatiei au descoperit, in urma unei actiuni pe linia combaterii contrabandei cu tigari, un autoturism de teren in care se aflau aproximativ 9.000 de  pachete cu tigari, de provenienta ucraineana. Soferul nu s-a supus somatiilor legale, politistii de frontiera fiind nevoiti sa foloseasca armamentul din dotare in conditiile legii.

O actiune similara s-a desfasurat in cursul zilei de ieri la SPF Sarasau-judetul Maramures, in cadrul careia politistii de frontiera au depistat aproximativ 24.000 de pachete cu tigari de contrabanda, iar in urma cooperarii cu autoritatile de frontiera ucrainene a fost retinut un cetatean ucrainean implicat in contrabanda.

In data de 22 septembrie a.c., la nivelul Sectorului Politiei de Frontiera Brodina – I.T.P.F. Sighetu Marmatiei s-a declansat o actiune in comun cu autoritatile de frontiera ucrainene pe linia combaterii contrabandei cu tigari in zona de responsabilitate.

Astfel, in jurul orei 3.00, politistii de frontiera au identificat pe un drum forestier, un autoturism de teren marca Mitsubishi Shogun, care se deplasa dinspre frontiera de stat catre localitatea Lupcina, jud. Suceava.

Lucratorii nostri au efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea acestuia, moment in care soferul autoturismului a continuat deplasarea in viteza cu intentia de a scapa de oamenii legii.

Imediat, politistii de frontiera au efectuat somatiile legale prin voce, dar persoana in cauza nu s-a supus, fapt pentru care au fost trase, conform prevederilor legale, 11 focuri de avertisment in plan vertical, precum si spre pneurile masinii.

La scurt timp, soferul a sarit din autoturismul aflat inca in mers si a fugit inspre interiorul localitatii. Imediat politistii de frontiera au desfasurat activitati pentru identificarea barbatului, respectiv in vederea depistarii tuturor persoanelor implicate.

In urma verificarii autoturismului, s-a constatat ca in acesta se aflau 15 colete cu tigari de contrabanda, fapt pentru care au fost transportate la sediul politiei de frontiera, unde, in urma inventarierii a rezultat cantitatea de 8.990 pachete cu tigari, de provenienta ucraineana.

Intreaga cantitate de tigari, in valoare de 106.000 lei, a fost ridicata in vederea confiscarii, iar autoturismul inmatriculat in Marea Britanie, in valoare de 7.000 lei, a fost indisponibilizat in vederea continuarii cercetarilor.

In cauza, politistii de frontiera efectueaza cercetari pentru documentarea intregii activitati  infractionale, la finalizare urmand a fi luate masurile legale ce se impun .

Reamintim ca, o actiune similara s-a desfasurat in noaptea de 20/21 septembrie a.c., in zona de competenta a Sectorului Politiei de Frontiera Sarasau-judetul Maramures, in urma careia politistii de frontiera au depistat intr-o zona impadurita din apropierea frontierei de stat, mai multe colete cu tigari care contineau aproximativ 24.000 de pachete cu tigari de contrabanda, iar in urma cooperarii cu autoritatile de frontiera ucrainene a fost retinut un cetatean ucrainean implicat in activitatea de contrabanda.

Informatii furnizate de ITPF Sighetu Marmatiei

Trafic feroviar inchis intre viseu de jos si sighetu marmatiei
Citeste
Aglomeratie in vami la acest final de saptamana
Citeste
Articol preluat de pe actualmm.ro. Citeste tot articolul aici.