Contabilul primariei oncesti trimis in judecata de procurorii dna

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Cluj au dispus trimiterea in judecata, in stare de libertate, a inculpatului DRAGUS IOAN-GHEORGHE, la data faptelor contabil in cadrul Primariei Comunei Oncesti, judetul Maramures, pentru savarsirea infractiunilor de:

-schimbarea, fara respectarea prevederilor legale, a destinatiei fondurilor obtinute din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori in numele ei, cu consecinte deosebit de grave, in forma continuata,
-fals material in inscrisuri oficiale in forma continuata,
-uz de fals in forma continuata,
-delapidare in forma continuata,
-fals intelectual in forma continuata,
-uz de fals in forma continuata.

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:

In perioada, 16 octombrie 2017 – 14 iunie 2018, in contextul derularii unui proiect finantat din fonduri nerambursabile "Modernizare retea stradala in Comuna Oncesti, judetul Maramures", inculpatul Dragus Ioan-Gheorghe, in calitatea mentionata mai sus, ar fi schimbat destinatia sumei de 2.128.245 lei, primita de Primarie in conditiile de mai sus.

Concret, acesta ar fi efectuat plati nelegale in baza unui numar de 41 de Ordine de plata, falsificate prin contrafacerea semnaturii ordonatorului de credite , in favoarea unor agenti economici si persoane fizice, in alte scopuri decat cele stabilite prin contractul de finantare.

In perioada 12 ianuarie 2016 – 05 iulie 2018, inculpatul Dragus Ioan-Gheorghe, in aceeasi calitate, ar fi ridicat si si-a insusit in interesul sau sau pentru altul, din contul Primariei Comunei Oncesti deschis la Trezoreria Sighetu Marmatiei, pe baza unui numar de 55 de inscrisuri oficiale falsificate, intitulate "Cec pentru ridicare numerar multiplu", suma totala de 572.577 lei.

Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale si Primaria Comunei Oncesti s-au constituit parti civile cu sumele de 2.174.970 lei respectiv 572.577 lei.

In cauza a fost dispusa masura asiguratorie a sechestrului asupra unor bunuri imobile, ce apartin inculpatului Dragus Ioan-Gheorghe.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Maramures cu propunere de a se mentine masurile asiguratorii dispuse in cauza.

Un chef baimarean, locul i la o competitie internationala
Citeste
Isi creste singur fetita de 4 ani dupa ce mama i-a parasit, fara loc de munca sau locuinta
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.