Conferinta de deschidere a proiectului saga, gazduita de baia mare

Politia Romana a gazduit, astazi, in Baia Mare, conferinta de deschidere a Proiectului SAGA – "Cooperare regionala pentru prevenirea si lupta impotriva criminalitatii transfrontaliere in regiunea de frontiera dintre Romania – Ucraina".

Principalul obiectiv al acestui proiect, finantat in cadrul Programului Operational Comun Romania – Ucraina 2014-2020, este cresterea cooperarii regionale pentru prevenirea si combaterea infractiunilor transfrontaliere la granita cu Ucraina. Se are in vedere crearea unei platforme IT pentru asigurarea schimbului de date si informatii, sustinuta de facilitati moderne.

Intalnirea a fost deschisa de adjunctul inspectorului general al Politiei Romane, chestor de politie Carmen-Camelia Tuicu, care a subliniat importanta imbunatatirii schimbului de bune practici intre agentiile de aplicare a legii din Romania si Ucraina, in efortul comun pentru un climat de siguranta in regiune.

Pana la finalul perioadei de implementare , proiectul isi propune sa contribuie la o crestere semnificativa a securitatii frontierei de est a Uniunii Europene.

Printre partenerii beneficiari ai proiectului, in care Inspectoratul General al Politiei Romane este lider, se afla inspectoratele de politie judetene Maramures, Botosani, Suceava si Satu-Mare, Inspectoratul General al Politiei de Frontiera din Romania, Inspectoratul Teritorial al Politiei de Frontiera Sighetu-Marmatiei si Departamentul Politiei Nationale Ucrainene in Regiunea Ivano-Frankivsk.

Proiectul beneficiaza de o finantare de 5.209.341,07 EURO, respectiv 24.700.090,68 RON.

Laura Codruta Kovesi a fost aleasa in functia de sef al Parchetului European
Citeste
ECO AVENTURA. Coborare cu plutele din PET-uri pe Somes, actiune ecologica de constientizare
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.