ConduceTi prudent, din cauza depunerilor masive de zApadA

Avand in vedere ca, din cauza depunerilor de zapada, se circula mai greu pe drumurile judetene, pentru prevenirea blocajelor pe DN 18 in pasul Gutai, politistii rutieri au instituit filtre la Baia Sprie si Mara si verifica autoturismele sub aspectul echiparii corespunzatoare. De asemenea politistii rutieri sunt la datorie pentru remedierea oricaror probleme care ar putea aparea pe drumurile publice.


Politistii vin cu cateva recomandari pentru o circulatie in conditii de siguranta:
Avand in vedere ca atentionarea meteorologica de ninsoare e valabila inca, recomandam conducatorilor auto sa se informeze despre strarea drumurilor inainte de a porni la drum si sa evite, pe cat posibil, deplasarile care nu sunt absolut necesare. Adaptati permanent viteza de rulare la conditiile de drum si trafic! Echipati-va masina corespunzator, nu plecati la drum fara anvelope de iarna, lanturi si material antiderapant.

Verificati farurile, nivelul uleiului, combustibilului, antigelului, lichidului de parbriz si instalatia de incalzire. Politistii rutieri recomanda ca lumionile de intalnire sa fie aprinse ziua pe toate categoriile de drumuri. Atentie deosebita necesita si sistemul de ventilatie-dezaburire al parbrizului si lunetei masinii care trebuie sa functioneze foarte bine.

Evitati sa actionati brusc frana si mecanismele de directie, deoarece puteti derapa foarte usor. Folositi cu precadere frana de motor. Nu efectuati depasiri riscante iar pe portiunile acoperite cu polei aveti grija sa nu virati si sa franati in acelasi timp!

Politia rutiera va ureaza drum bun, fara evenimente nedorite.

Trei victime incarcerate intr-un autoturism rasturnat pe plafon
Citeste
Un sofer maramuresean, victima unui accident rutier provocat de un conducator auto baut
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.