Conducea cu o viteza de peste 100 km/h in localitate in timp ce avea permisul suspendat

La sfarsitul saptamanii trecute, politistii rutieri care au actionat pe D.N.1C au efectuat semnalele regulamentare de oprire a unei autoutilitare conduse pe raza localitatii Cicarlau, dupa ce aparatura radar a inregistrat vehiculul cu o viteza de 102 km/h.
La volan a fost identificat un barbat de 40 de ani din Seini, care le-a declarat politistilor ca nu are asupra s-a documentele prevazute de lege. In urma verificarilor efectuate, politistii au constatat ca barbatul avea dreptul de conducere suspendat pana la data de 27 februarie a.c.
In cauza a fost intocmit dosar penal si se continua cercetarile sub aspectul comiterii infractiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea detinerii permisului de conducere de catre o persoana al carei permis de conducere este necorespunzator categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv ori al carei permis i-a fost retras sau anulat ori careia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendata sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule in Romania.

Actiuni ai politistilor rutieri in Baia Mare, Tg. Lapus, Viseu de Sus si Farcasa

Avand in vedere evenimentele rutiere cu consecinte grave produse in luna ianuarie a.c. pe raza judetului, precum si conditiile meteo preconizate pentru weekend, politistii rutieri maramureseni au organizat, in perioada 31 ianuarie – 02 februarie, mai multe actiuni cu caracter preventiv, scopul principal fiind informarea participantilor la traficul rutier cu privire la principalele cauze generatoare de evenimente rutiere grave.
Actiunile au avut loc in municipiul Baia Mare, la Targu Lapus si Viseu de Sus, precum si pe raza Sectiei 3 Politie Rurala Farcasa.

Au fost oprite aproape 100 de autovehicule iar conducatorii acestora au fost informati cu privire la obligatiile legale referitoare la echiparea autovehiculelor pentru circulatia pe timp de iarna, obligatiile cu privire la respectarea limitelor legale de viteza, a pastrarii unei distante corespunzatoare fata de autovehiculul din fata precum si cu privire la adoptarea unei conduite corespunzatoare pentru prevenirea implicarii in accidente rutiere.
Tot cu ocazia desfasurarii actiunilor, politistii au avut in vedere la oprirea autovehiculelor ca ocupantii autovehiculului sa fie transportati in siguranta, sa poarte centurile de siguranta iar minorii sa fie transportati in dispozitive de retentie omologate.

Peste 30 de conducatori auto au fost testati cu aparatul etilotest, in doua cazuri fiind constatate infractiuni si intocmite dosare penale.
Politistii rutieri maramureseni vor derula periodic astfel de activitati preventive, in scopul cresterii gradului de siguranta rutiera in randul tuturor categoriilor de participanti la traficul rutier.

Politistii din Viseu de Sus au retinut un barbat care a comis mai multe infractiuni rutiere

In baza probatoriului administrat, politistii orasului Viseu de Sus au dispus ieri, 02 februarie, retinerea pentru 24 de ore a unui barbat care a comis mai multe infractiuni la regimul circulatiei pe drumurile publice. In cursul zilei de azi, acesta va fi prezentat instantei cu propunere de arestare preventiva.
In fapt, in noaptea de sambata spre duminica, in jurul orei 00.15, un echipaj de politie care desfasura activitati, a oprit un autoturism condus pe strada Mierlei din oras. La volan a fost identificat un barbat de 40 de ani din Viseu de Sus.
Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,97 mg/l in aerul expirat. Conform procedurilor legale, barbatul a fost condus la spital, insa a refuzat recoltarea probelor de sange. De asemenea, in urma verificarilor efectuate s-a constatat ca acesta nu avea drept de a conduce pe drumurile publice, intrucat la data de 23 ianuarie a.c. i-a fost retinut permisul de conducere si a fost intocmit dosar penal dupa ce a fost depistat conducand in stare de ebrietate si a refuzat recoltarea de probe biologice de sange.

Ulterior, in jurul orei 10.00, barbatul a fost din nou surprins de politisti conducand pe drumurile publice. De aceasta data a refuzat si testarea cu aparatul etilotest si recoltarea de probe de sange.

Politistii continua cercetarile pentru documentarea intregii activitati infractionale a barbatului.

Duminica, actiune de amploare pentru depistarea vitezomanilor

Neadaptarea vitezei la conditiile de drum si trafic si conducerea cu viteza excesiva au condus la producerea mai multor accidente in cursul anului trecut.
Ieri, in data de 02.02.2020, politistii Serviciul Rutier Maramures au fost din nou cu ochii pe vitezomani. Acestia au organizat o actiune in cooperare cu colegii lor din cadrul Biroului Rutier Sighetu Marmatiei si Sectiei 6 Politie Rurala Sarasau.

Folosind aparatura radar din dotare, politistii au avut scopul de a preveni producerea accidentelor si de a-i depista pe conducatorii de vehicule care nu respecta regimul legal de viteza. In doar cateva ore, politistii au aplicat 56 de sanctiuni contraventionale, in valoare de aproximativ 38.000 de lei.
De asemenea ca masura complementara s-a dispus retinerea a 11 permise de conducere, pentru viteza excesiva si depasire neregulamentara.

La aceasta ora in Pasul Prislop ninge, iar circulatia pe DN18 se desfasoara in conditii de iarna.

Le reamintim conducatorilor auto ca este important sa adapteze viteza la conditiile de drum si trafic, sa pastreze distanta de siguranta, sa se asigure temeinic la efectuarea manevrelor si sa respecte indicatiile politistilor!
Depasirile pot deveni riscante in conditiile unei vizibilitati diminuate!
De asemenea, nu uitati de echiparea corespunzatoare a autovehiculului!
Prudenta, atentia si asigurarea corespunzatoare va pot feri de incidente!

Hoti de lemn de stejar, amendati cu 4000 de lei
Citeste
Bataus din farcasam retinut pentru 24 de ore de politistii baimareni
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.