Conducatorii de vehicule destinate transportului de elevi, instruiti de politistii rutieri

Premergator inceperii noului an scolar, la nivelul intregului judet, politistii rutieri desfasoara actiuni de instruire a conducatorilor de vehicule destinate transportului de elevi, cu accent pe respectarea regulilor de circulatie, in vederea cresterii sigurantei rutiere.

Pe parcursul intalnirilor dintre politisti si soferii de autovehicule pentru transport scolar se verifica detinerea permisului de conducere necesar pentru tipul de vehicul, detinerea si valabilitatea inspectiei tehnice periodice, precum si a asigurarii obligatorii de raspundere civila auto.

De asemenea, se pune accent pe respectarea destinatiei pentru care au fost repartizate aceste vehicule.

Nu in ultimul rand, politistii verifica semnalizarea rutiera din zona unitatilor de invatamant, pentru a se asigura de buna vizibilitate a acesteia. In situatia in care sunt constatate nereguli, politistii vor aduce la cunostinta administratorului drumului public si vor solicita acestuia remedierea lor, in regim de urgenta.

Acestea sunt cateva dintre activitatile desfasurate premergator inceperii noului an scolar, politistii continuand sa deruleze actiuni si dupa debutul scolii, pe mai multe paliere, astfel incat sa se asigure conditii optime si de siguranta, atat pentru cei mici, cat si pentru parinti si profesori.

Doar 322 de elevi din cei 1.112 prezenti la bacul de toamna au promovat
Citeste
"Erau legati cu funii, inhamati la caruta alaturi de animale"
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.