Comunitatea baimareana pastreaza de 70 de ani spitalul care asigura sanatate, vindecare si are aplecare spre bolnav

ANIVERSARE  La sfarsitul anilor 1930, pe strada Vasile Lucaciu din Baia Mare, in apropierea Uzinei Phoenix s-a construit un edificiu cunoscut astazi ca fiind Spitalul de Boli Infectioase si Psihiatrie Baia Mare, la acea vreme, cea mai importanta unitate medicala din oras.

Spitalul a avut rol de Spital Orasenesc, ulterior Municipal, cu sectii de toate specialitatile, in primii ani de regim comunist pana la construirea Spitalului Judetean. Edificiul medical de pe Strada Baia Sprie a fost multi ani "inima sanatatii maramuresene" .

Din 31 Martie 1981 s-a infiintat ca unitate sanitara de specialitate cu personalitate juridica si devine Spitalul de Boli Infectioase, Dermato-venerologie si Psihiatrie, unitate medicala complexa, care rezolva afectiuni ce reprezinta probleme majore de sanatate publica: boli infectioase, inclusiv HIV/SIDA, boli cu transmitere sexuala, tulburari psihice.

In cei 38 de ani de activitate in specialitatile boli infectioase, dermatologie si psihiatrie in unitatea medicala au fost vindecati sute de mii de bolnavi din Maramures, dar si din judetele limitrofe.

In anul 2010, in urma modificarilor intervenite in conducerea si organizarea spitalelor, unitatea sanitara si-a schimbat denumirea in Spitalul de Boli Infectioase si Psihiatrie Baia Mare, spital judetean de specialitate  care asigura asistenta medicala in specialitatile: boli infectioase – HIV/SIDA, boli cu transmitere sexuala si tulburari psihice, imbunatatind continuu serviciile si calitatea actului medical.

In urma evaluarii in vederea acreditarii in ciclul II 2017, Comisia de evaluare Autoritatii Nationale de Management al Calitatii in Sanatate  a apreciat unitatea sanitara ca fiind "un adevarat spital european".

In acest an Spitalul de Boli Infectioase si Psihiatrie Baia Mare a fost acreditat in ciclul II de acreditare al A.N.M.C.S., obtinand categoria a II-a, numarandu-se astfel printre cele 10 unitati medicale cu paturi din Romania care a primit aceasta recunoastere – Categoria I nu a fost acordata niciunui spital din tara. Activitatea Spitalului de Boli Infectioase si Psihiatrie este asigurata in prezent de un numar de 209 angajati. Echipa medicala cu inalta pregatire profesionala, experienta in domeniu, isi canalizeaza eforturile pentru imbunatatirea calitatii serviciilor oferite pacientilor.

Biroul de presa al Spitalului de Boli Infectioase si Psihiatrie Baia Mare

Afla cand au loc sesiunile de admitere la institutiile de invatamant ale MAI in 2019
Citeste
Spitalul de pe strada Baia Sprie, de 70 de ani in comunitatea baimareana
Citeste
Articol preluat de pe actualmm.ro. Citeste tot articolul aici.