COMUNICAT: Sindicatul Spiru Haret din Invatamantul Preuniversitar Maramures reclama: ISJ Maramures ,,se joaca" dupa bunul plac cu posturile din invatamant!

Sindicatul Spiru Haret din Invatamantul Preuniversitar Maramures reclama faptul ca Inspectoratul Scolar Judetean Maramures s-a hotarat sa gestioneze dupa bunul plac ocuparea posturilor de nedidactic si didactic auxiliar din unitatile de invatamant, elaborand o procedura interna ce incalca Legea Educatiei Nationale 1/2011 -cu modificarile si completarile ulterioare, ROFUIP art21 cat si art. 51-unde se precizeaza, clar , consiliile de administratie din unitatile de invatamant aproba organigrama pentru aceste posturi, deci nu Inspectoratul Scolar Judetean Maramures este cel abilitat sa intervina in ocuparea posturilor de personal didactic auxiliar si nedidactic din unitatile de invatamant.
Numeroasele sesizari venite la sindicat, din teritoriu ale directorilor din unitatile scolare, privind faptul ca posturile vacante existente in unitatile de invatamant au fost totodata si diminuate/radiate din anumite motive nerelevante de catre ISJMM, desi conditiile determinate de pandemia SARS-COV-2-COVID 19 impun masuri speciale de protectie igienico-sanitare a spatiilor din unitati ceea ce impune angajarea de personal pe posturile vacantate, determina Sindicatul Spiru Haret din Invatamantul Preuniversitar Maramures sa ia atitudine.

Conducerea Sindicatului Spiru Haret din Invatamantul Preuniversitar Maramures atrage atentia asupra acestui demers procedural ilegal al ISJMM care se reflecta negativ in organizarea debutului de an scolar.

Totodata, de doua saptamani s-a cerut Inspectoratului Scolar Judetean Maramures o situatie statistica privind numarul de norme suplimentare a personalului nedidactic de la nivel prescolar, gimnazial, liceal , numarul de norme suplimentare necesare realizarii activitatii de igienizare, numarul de elevi care nu dispun de dispozitive electronice pentru accesarea lectiilor on-line, dar pana in acest moment nu ne-a parvenit nici un raspuns.
Solicitam imperios ca ISJMM sa implice in testarea COVID-19 a tuturor angajatilor din invatamantul maramuresean inainte de inceperea anului scolar 2020-2021.

Sindicatul Spiru Haret din Invatamantul Preuniversitar Maramures militeaza pentru drepturile salariatilor si respectarea legii.

Articolul COMUNICAT: Sindicatul Spiru Haret din Invatamantul Preuniversitar Maramures reclama: ISJ Maramures ,,se joaca" dupa bunul plac cu posturile din invatamant! apare prima data in Stiri din Maramures - Vasile Dale.

EDITORIAL: Bogdan Eduard – lup singuratic pe taramul politicii locale
Citeste
ZIUA ACCIDENTELOR IN MARAMURES: Un camion a trecut peste picioarele unei fetita in Borsa, coliziune in Baia Mare
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.