COMUNICAT CJSU: 22 de unitati scolare din judet incep activitatea in scenariul rosu

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Maramures s-a reunit astazi, 15 septembrie a.c, in sedinta extraordinara, urmare a comunicarii noilor valori a ratei de incidenta, calculata in ultimele 14 zile, iar in conformitate cu prevederile Ordinului nr. 5.487/1.494/2020 pentru aprobarea masurilor de organizare a activitatii in cadrul unitatilor/institutiilor de invatamant in conditii de siguranta epidemiologica pentru prevenirea imbolnavirilor cu virusul SARS-CoV-2, cu avizul Inspectoratului Scolar Judetean Maramures si a Directiei de Sanatate Publica Maramures, si a aprobat scenariul de functionare pentru fiecare unitate de invatamant, aviz acordat cu analiza infrastructurii si resursei umane din fiecare unitate de invatamant.

Inspectorul scolar general Anca-Minodora Hendea-Costin a declarat ca din cele 396 de unitati de invatamant ce includ structuri aferente isi vor desfasura activitatile scolare 303 in scenariul verde, 71 in scenariul galben si 22 in scenariul rosu.

Unitatile de invatamant care incep activitatile scolare in scenariul 3 – cu participarea tuturor prescolarilor si elevilor la activitati / lectii online sunt: Liceul Tehnologic "Marmatia" Sighetu Marmatiei; Colegiul National "Dragos Voda" Sighetu Marmatiei; Scoala Gimnaziala "Augustin Buzura" Copalnic Manastur; Scoala Gimnaziala "Lucian Blaga" Farcasa, cu structurile aferente; Scoala Gimnaziala "Ilie Lazar" Giulesti cu structurile aferente; Scoala Gimnaziala nr.1 Strimtura cu structura aferenta; Liceul Tehnologic Poienile de Sub Munte cu structurile aferente; Scoala Gimnaziala nr. 1 Leordina; Liceul Teoretic "George Pop de Basesti" Targu Lapus.

Conform situatiei din 14 septembrie, Leordina va intra in scenariul rosu cu scoala? Avem si 14 tineri (sub 19 ani) confirmati pozitiv COVID-19 la nivelul judetului.

Articolul COMUNICAT CJSU: 22 de unitati scolare din judet incep activitatea in scenariul rosu apare prima data in Stiri din Maramures - Vasile Dale.

Coronavirus, 15 septembrie 2020: S-a ajuns la 90 decese in Maramures! In judet, in total, 1.587 cazuri de infectare (35 noi). In tara, 1.111 intr-o singura zi
Citeste
Focar de COVID-19 la FCSB. Meme Stoica are coronavirus
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.