COMBATEREA EVAZIUNII FISCALE SI A CONTRABANDEI: Au fost confiscate peste 2.000 kg de legume si fructe, fara documente legale

Ieri, 16 iunie, politistii specializati in investigarea criminalitatii economice au organizat o ampla actiune, in colaborare cu politistii de ordine publica si cu reprezentantii Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Maramures.
Activitatile desfasurate au vizat prevenirea si combaterea faptelor ilicite comise de catre persoanele fizice si juridice care desfasoara activitati de alimentatie publica in unitati de tipul pensiunilor si restaurantelor.
De asemenea au fost efectuate activitati specifice pentru depistarea persoanelor care sunt implicate in activitati de contrabanda sau de evaziune fiscala in domeniul comertului cu produse alimentare si nealimentare.
Astfel, pe raza municipiului Baia Mare si a orasului Borsa, politistii au verificat 18 societati comerciale, 34 persoane fizice si 20 mijloace de transport.
Pentru neregulile constatate politisti au aplicat opt sanctiuni contraventionale, in valoare de 56 500 de lei. Sapte dintre sanctiuni au fost aplicate pentru abateri de la Legea Nr. 12/1990 privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite, iar una pe linia O.U.G. 28/1999 privind obligatia agentilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.


Ca masura complementara s-a dispus confiscarea a 2.006 kg legume-fructe, in valoare de aproximativ 12.000 lei, pentru care nu au putut fi prezentate documente legale.
De asemenea a fost constata o infractiune de contrabanda, fiind indisponibilizate mai multe pachete cu tigari de provenienta ucraineana.
In continuare, sub supravegherea procurorului de caz se efectueaza cercetari in vederea tragerii la raspundere a persoanelor implicate in comiterea infractiunii constatate.

Articolul COMBATEREA EVAZIUNII FISCALE SI A CONTRABANDEI: Au fost confiscate peste 2.000 kg de legume si fructe, fara documente legale apare prima data in Stiri din Maramures - Vasile Dale.

Jandarmii maramureseni au donat sange
Citeste
PREVENIRE: Actiuni de verificare in contextul starii de alerta
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.