CJ MARAMURES: Proiecte importante pentru dezvoltarea judetului, aprobate de consilieri

Azi, 3 decembrie 2020, a avut loc sedinta extraordinara a Consiliului Judetean Maramures. In conformitate cu prevederile OUG nr. 201/23 noiembrie 2020, care permite orientarea economiilor inregistrate la finantarea unor cheltuieli descentralizate spre alte categorii de cheltuieli, suma de 7,7 milioane lei neconsumati in programul "Laptele si cornul" a fost transferata Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului. De altfel, spre acest segment al asistentei sociale au mai fost directionate sume consistente, in cadrul altor doua rectificari bugetare realizate in ultimele sedinte de consiliu.

"E nevoie de coerenta legislativa in acest domeniu al finantarii DGASPC-urilor, precum si pentru alocarea fondurilor necesare platilor asistentilor persoanelor cu dizabilitati. De anul viitor Guvernul va avea in vedere acest lucru", apreciaza presedintele Consiliului Judetean, Ionel-Ovidiu Bogdan.
Totodata, s-a propus si aprobat suplimentarea sumelor destinate finantarii serviciilor de supervizare a lucrarilor de constructii aferente obiectivului de investitii Construirea Depozitului Ecologic Sarbi. Aici sunt incluse: actualizarea documentatiei tehnice pentru restul de executat, inclusiv masurile de stabilizare a amplasamentului. Cuantumul total al sumei vizate este de 3464,59 mi lei cu angajament multianual de distributie a sumelor pana in anul 2023.

De asemenea, s-a introdus la categoria investitii realizarea Studiului de Fezabilitate pentru obiectivul de investitii Varianta de ocolire Baia Mare in valoare totala de 1462,14 mii lei. Proiectul este realizat in parteneriat cu Municipiul Baia Mare, urmand ca saptamana viitoare municipalitatea sa aloce o suma similara pentru acest obiectiv. Studiul de Fezabilitate va fi scos la licitatie tot saptamana viitoare, in asa fel incat Maramuresul sa fie printre primele judete care aplica pentru acest proiect, sporindu-si astfel sansele de finantare.

Un alt proiect aprobat azi vizeaza cresterea gradului de digitalizare a unitatilor de invatamant, prin achizitionarea de echipamente si servicii de conectare si acces internet, gratie unui parteneriat dintre Consiliul Judetean Maramures si 49 de scoli din judet. Acestea vor fi dotate cu table inteligente, laptop-uri pentru cadrele didactice si tablete pentru elevi. "Noi ne-am asigurat ca nu va exista o dubla finantare, pentru a nu ne suprapune cu alte programe in derulare prin care copiii primesc tablete", a afirmat presedintele Ionel-Ovidiu Bogdan.

Au fost aprobate masurile privind realizarea a doua importante obiective de investitii in infrastructura judetului: Drumul Expres Baia Mare-Jibou si Varianta de ocolire Sighetu Marmatiei. Realizarea Drumului Expres Baia Mare-Jibou va asigura conectivitatea municipiului Baia Mare cu orasul Jibou din cadrul Regiunii de Dezvoltare Nord-Vest, precum si a localitatilor din lungul aliniamentului drumului expres, la retelele principale de transport din Romania si din tarile vecine.
Realizarea Variantei ocolitoare a municipiului Sighetu Marmatiei va imbunatati fluxul de trafic, va reduce timpul de calatorie si va deschide spre investitori zona Maramuresului Istoric. Ambele obiective de investitii vor avea ca efect o crestere a calitatii vietii comunitatilor situate in zonele adiacente.

Articolul CJ MARAMURES: Proiecte importante pentru dezvoltarea judetului, aprobate de consilieri apare prima data in Stiri din Maramures - Vasile Dale.

Ziua Internationala a Persoanelor cu Dizabilitati, marcata in centrele sociale din Maramures. In judet sunt aproape 20.000 de persoane cu nevoi speciale
Citeste
Jandarmii maramureseni – parte a comunitatii, implicati constant in campaniile sociale
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.