CJ MARAMURES: Modernizarea terminalului pentru pasageri la Aeroportul Baia Mare, precum si varianta de ocolire a centurii Baia Mare, adoptate

Modernizarea Aeroportului International Baia Mare este unul dintre proiectele care cu siguranta va duce la dezvoltarea judetului Maramures atat pe plan economic, cat si turistic. Desi suntem spre final de an, presedintele Consiliului Judetean Maramures, Ionel Bogdan, a solicitat pregatirea tuturor documentelor necesare astfel incat "Extinderea si Modernizarea Terminalului pentru Pasageri la Aeroportul International Baia Mare" sa fie depusa pe Programul Operational Infrastructura Mare (POIM) 2014 - 2020.

"Am certitudinea ca acest proiect va fi implementat avand in vedere ca a fost realizat studiul de fezabilitate pentru aceasta investitie. Vom depune cererea de finantare in prima saptamana a lunii decembrie. Noul terminal va fi amplasat in zona estica a celui existent, va fi structurat pe doua nivele, parter si etaj, iar transversal va fi prevazut cu un subsol tehnic. Suprafata va fi de aproximativ 15.000 metri patrati. Valoarea lucrarilor se va ridica la 309.411.547 lei, urmand sa fie finalizate in maximum 24 de luni de la obtinerea fondurilor necesare", a precizat Ionel Bogdan.

In prezent fluxurile existente asigura cu greu desfasurarea traficului aerian intern si international de pasageri. Totodata, se doreste introducerea zborurilor comerciale regulate, noi zboruri charter, noul terminal asigurand un flux de 500 pasageri/ora. Noul proiect are in vedere indeplinirea si respectarea tuturor conditiilor de siguranta si securitate pentru traficul de pasageri si marfa. Capacitatea parcarii va fi suplimentata avand in vedere ca in prezent exista doar 70 de locuri pentru autoturisme, doua pentru persoane cu dizabilitati si unul pentru autocare.

Ionel Bogdan a primit girul consilierilor judeteni pentru a incheia un parteneriat intre Primaria municipiului Baia Mare si Consiliul Judetean Maramures in vederea realizarii obiectivului de investitii "Varianta de ocolire Baia Mare". De asemenea, a fost aprobata finantarea din bugetul propriu cu maximum 300.000 de euro, cota ce ii revine Consiliului Judetean Maramures, in vederea intocmirii studiului de fezabilitate pentru acest proiect. Suma necesara va fi suportata in parti egale, respectiv 50%, de cei doi parteneri.

"Este vorba despre o ruta de aproximativ 31 de kilometri din Busag si pana la iesirea din Baia Sprie. Insa varianta finala va fi stabilita dupa realizarea studiului de fezabilitate. Lipsa unei infrastructuri rutiere adecvate are efecte negative asupra economiei si a participantilor la trafic. Infrastructura existenta implica tranzitarea unor zone rezidentiale care solicita intens sistemele rutiere existente. Varianta de ocolire propusa reprezinta un proiect de conectivitate rutiera importanta cu retelele de transport rutier cuprinse in Regiunea de Dezvoltare Nord-Vest, cat si cu cea nationala, cu traficul inspre si dinspre Sighetu Marmatiei, imbunatatind conectivitatea municipiului resedinta de judet cu reteaua nationala, europeana si cu drumurile rapide", a subliniat presedintele Consiliului Judetean Maramures.

Cu siguranta implementarea acestor proiecte va duce la dezvoltarea judetului atat pe plan economic, cat si social.

Articolul CJ MARAMURES: Modernizarea terminalului pentru pasageri la Aeroportul Baia Mare, precum si varianta de ocolire a centurii Baia Mare, adoptate apare prima data in Stiri din Maramures - Vasile Dale.

Coronavirus, 24 noiembrie 2020: Maramuresul a ajuns la un total de 7.800 cazuri de la inceputul pandemiei (94 noi). In tara, 7.753 cazuri intr-o singura zi
Citeste
ULTIMA ORA – Recea, Tautii Magheraus si Sacalaseni IES din carantina
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.