Cj maramures a dezinformat cu privire la situatia covid-19

Legea, regulile si masurile luate de catre autoritatile centrale din tara noastra nu sunt pentru toata lumea. Asta se poate vedea cu ochiul liber aproape in fiecare zi. Daca oamenii de rand se aleg cu avertismente, sanctiuni, chiar cu dosare penale, inclusiv pentru raspandirea de informatii false cu privire la COVID-19, legea pare sa nu se aplice si in cazul institutiilor publice, scrie ActualMM.

Este cazul Consiliului Judetean Maramures care, in data de 18 aprilie a publicat o informatie FALSA cu privire la situatia pandemiei de coronavirus in judetul Maramures. Mai exact, CJ a dorit sa fie mai cu "mot" decat Prefectura si a trecut in informarea zilnica si numarul TOTAL al maramuresenilor infectati cu virusul de la inceputul pandemiei. Apoi, a oferit informatia cetatenilor zicandu-le in acelasi timp sa se informeze din surse oficiale.

Momentul "0" a avut loc in data de 19 aprilie cand, dupa ce in data de 18 Consiliul Judetean anunta un numar de 63 de maramureseni infectati, numarul acestora a scazut miraculos la… 55. Institutia Prefectului ne-a declarat ca, intr-adevar, Maramuresul nu a avut niciodata 63 de infectati. Consiliul Judetean scrie in comentarii, pe pagina oficiala de Facebook, ca a fost vorba de o "eroare", dar ca informatiile le primesc de la "colegii de la Prefectura". Culmea, Prefectura nu a oferit aceste informatii "eronate".

Evident, nu ne asteptam ca institutia sa fie sanctionata pentru o dezinformare constanta… Legile sunt facute doar pentru noi, "fraierii". Ne asteptam totusi la o pozitie oficiala a Consiliului Judetean, la un comunicat de presa, in care sa isi asume greseala si sa isi ceara scuze public pentru panica pe care au creeat-o. Evident, au trecut deja cateva zile si nu s-a intamplat asa ceva. Cat despre sanctiuni, reprezentantii CJSU Maramures spun ca nu vor fi pentru ca, practic, restul informatiilor din informarea CJ Maramures sunt corecte.

Dar, da, presa e de vina ca oamenii nu au incredere in ce spun autoritatile, pentru ca presa distribuie FAKE-NEWS…

Adrian Barbur/ ActualMM

Vipere descoperite la budesti
Citeste
Multe nasteri si putine urgente de sarbatorile pascale
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.