CJ Maramures: 70 de utilaje vor interveni pentru a asigura deszapezirea pe drumurile judetene din Maramures

SC Drumuri Poduri Maramures SA este pregatita sa intervina in sezonul de iarna 2020-2021 pentru deszapezirea drumurilor judetene. La nivelul judetului Maramures sunt incadrate la categoria drumuri judetene un numar de 39 drumuri, in lungime totala de 783 km. Intretinerea retelei de drumuri judetene pe perioada de iarna se va face pe circa 550 km, iar pe drumurile care sunt in curs de reabilitare si modernizare, intretinerea curenta pe timp de iarna se va face de firmele care executa aceste lucrari. Aici intra lucrarile de reabilitare pe Drumul Nordului, 72 km, constructor Implenia Baugesellschaft M.B.H, Valea Izei, Barsana - Sacel, 40km, constructor Autotehnorom SRL, DJ 186 Leordina - Poieni, 20 km, constructor Conrep SA.

Ionel Bogdan, presedintele Consiliului Judetean Maramures, a verificat starea utilajelor, precum si stocurile de material antiderapante.

"Pentru a ne asigura ca suntem pregatiti pentru sezonul de iarna, am verificat stocul de material antiderapant care se afla, la ora actuala, in depozitele noastre. Necesarul estimat pentru acest sezon este de 9.000 de tone de sare, respectiv 5.625 de metri cubi de nisip. In prezent, in baza, exista un stoc de 3.000 de tone de sare si 1.000 metri cubi de nisip. In ceea ce priveste pregatirea utilajelor, vor fi disponibile pentru deszapezire 70 de utilaje. Insa, avand in vedere ca la ora actuala sunt in derulare mai multe lucrari de reabilitare a drumurilor judetene, atat cat temperaturile ne vor permite, utilajele vor fi utilizate pe tronsoanele respective. Insa, odata cu venirea iernii, lucrarile se vor opri, iar utilajele respective vor fi echipate si pregatite pentru a fi gata pentru interventii", a precizat Ionel Bogdan.

In ceea ce priveste gestionarea eficienta a deszapezirii, a fost intocmit planul operativ de interventii. La nivelul SC Drumuri Poduri Maramures SA va functiona non-stop, pe toata perioada de iarna, Dispeceratul de deszapeziri. La telefon 0262 214101 - 24 de ore din 24 – se primesc, se prelucreaza si se transmit informatii privind starea drumurilor din judet, modul de interventie, modul de asigurare a circulatiei.

Biroul de presa al Consiliului Judetean Maramures

Articolul CJ Maramures: 70 de utilaje vor interveni pentru a asigura deszapezirea pe drumurile judetene din Maramures apare prima data in Stiri din Maramures - Vasile Dale.

PS Timotei Satmareanul a tarnosit biserica din Parohia Ortodoxa Hrip (GALERIE FOTO)
Citeste
Consilierii judeteni PSD initiaza proiectul de hotarire "Doneaza plasma, salveaza vieti"
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.