Circulatie rutiera in conditii de iarna pe sectoarele de drumuri din maramures

Vremea a fost inchisa si pe arii extinse a nins luni, 17 decembrie. Cantitatea maxima de precipitatii inregistrata a fost de 15.0 l/mp la Targu Lapus. Vantul a suflat slab la moderat, cu unele intensificari in zona montana inalta cu viteze de pana la 36 km/h la Vf. Iezer.

Temperaturile maxime au fost cuprinse intre -1 grad la Tg. Lapus si 1 grad la Sighetu Marmatiei. Izolat, la munte si in zonele joase, s-a semnalat ceata.

Stratul de zapada este prezent pe arii extinse si masura aseara pana la 43 cm la Firiza.

La primele ore ale diminetii temperatura aerului era de -4 grade la Borsa, in Pasul Gutai si Petrova -3 grade la Targu Lapus, Baia Sprie, Cavnic si Baia Mare si -2 grade la Ocna Sugatag, Sighetu Marmatiei, Seini.

Circulatia rutiera se desfasoara pe sectoarele de drumuri nationale in conditii de iarna. Cerul este acoperit, vizibilitatea buna in trafic. Ninge slab pe DN1C si E 58, iar pe restul sectoarelor de drumuri nationale se semnaleaza precipitatii sub forma de ninsoare.

Carosabilul drumurilor nationale din judet este acoperit cu un strat de zapada framantata care masoara pana la 1 cm. Angajatii sectiei de drumuri nationale au actionat cu 35 utilaje si au imprastiat 283 tone sare.

Valori ale temperaturii aerului la aceasta ora: -4 grade la Borsa, Viseu, Pertrova, Sighetu Marmatiei, Cavnic -3 grade la Targu Lapus, Baia Mare, Ocna Sugatag, Seini, Somcuta Mare.

Nivelurile si debitele cursurilor de apa din judet au fost in crestere usoara. Gheata este formata la malul raurilor Ruscova si Botiza.

Temperaturile scazute au favorizat formarea unui pod de gheata pe raul Mara. Nu sunt probleme apa circula pe sub podul de gheata. Curg sloiuri de gheata pe raurile Iza si Mara. Exploatarea amenajarii hidrotehnice Stramtori-Firiza se realizeaza in conditii de siguranta, conform regulamentului de exploatare.

Grosimea stratului de zapada masoara: 48 cm la Firiza, 46 cm la Mara, 45 cm la Cavnic, 44 cm in Baia Sprie, 39 cm la Ocna Sugatag, 32 cm la Sighetu Marmatiei, 32 cm la Moisei, 29 cm in Baia Mare si Targu Lapus, 20 cm Valea Viseului, 25 cm in Poiana Borsa, 16 cm la Vf. Iezer.

Vremea va fi rece astazi. Cerul va fi mai mult noros. Trecator ziua pe arii restranse va ninge, si se va mai depune strat de zapada de 3-6 cm. Vantul va sufla in general slab. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -2 si 1 grad, iar cele minime vor fi cuprinse intre -9 si -6 grade. Izolat, in zonele joase va fi ceata asociata cu depunere de chiciura.

AtenTie! masina in flacari la sighetu marmatiei
Citeste
Doi barbati gasiti decedati la o ferma cuprinsa de flacari
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.