Cine vor fi viitorul prefect si viitorul subprefect de maramures


Vanzoleala mare in administratia publica din Maramures. Toata lumea se intreaba cine vor fi noii reprezentanti in judet ai Guvernului Orban.

Dupa numirea noului executiv, conducerea PNL, prin prim-vicele national Rares Bogdan, anunta, cu surle si trambite, ca toti prefectii si subprefectii din tara vor fi inlocuiti in termen de 48 de ore. De atunci, au trecut de cinci ori 48 de ore si nu s-a intamplat nimic. Prin Banat a dat molima in social-democrati, prefectii si subprefectii luandu-si concediu de boala. In Maramures, a fost liniste din acest punct de vedere. Insa, liberalii nu au facut nicio numire pana in prezent.

S-au vehiculat fel si fel de nume. Unul a fost Mihai Felician Cernestean, secretarul general al PNL Maramures. Gura lumii zice ca nu ar vrea sa fie prefect, caci visul lui e sa devina presedinte al Consiliului Judetean. Alt nume pus pe lista a fost cel al lui Sebastian Luput, fost prefect in Guvernul Ciolos, recent un apropiat al liberalilor. Avantajul lui e ca a mai ocupat aceasta functie. S-a mai vorbit despre consilierul judetean Calin Bota, consilierul municipal baimarean Simion Bizau si despre "noua" achizitie Zamfir Ciceu, cunoscut … Este clar ca, daca PNL nu va numi prefectul, va fi atestat faptul ca organizatia judeteana nu are vizibilitate la centru.

Cert este ca, pe ordinea de zi a sedintei de guvern de miercuri, 13 noiembrie, figureaza, la punctul 3 unul scurt. Iar doi la mana, cei numiti vor fi trecuti pe linie moarta pentru alegerile locale. Ar mai fi si de zis ca nu oricine poate fi prefect. Pentru a fi prefect, conditiile sunt de a fi inalt functionar public si/sau sa ai experienta vasta in administratie si sa fie activ in administratie. Unii nu se incadreaza, iar altii au alte vise sau visuri, in functie de caz.

In poll-position . Timis ar fi, astfel, cel mai tanar reprezentant al guvernului din tara. Trebuie spus ca nu ar fi exclusa o rocada.

Crin CALAUZ

Vladuta lupau s-a casatorit cu fotbalistul adrian rus de la cfr cluj
Citeste
Biciclist lovit de o masina
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.