Cine sunt barbatii audiati de anchetatori

Detalii halucinante ies la iveala din ancheta demarata in cazul lui Liviu Pop, padurarul ucis de hotii de lemne in Maramures. Cei trei suspecti, ultimii oameni cu care acesta s-a intalnit, au fost audiati de anchetatori, dar nu au fost pusi sub acuzare.

Miercuri, 16 octombrie, Liviu Pop a plecat de acasa cu masina personala dupa ce a primit un telefon in care i se spunea ca trei persoane au fost vazute la furat de lemne in padurea dintre localitatile Rogoz si Baiut. De pe drum, padurarul si-a sunat seful de district, iar cand a ajuns la locul indicat a dat ochi in ochi cu trei barbati pe care ii cunostea de multa vreme si care sunt din aceeasi localitate cu Liviu Pop, satul Borcu.

In acel moment, Liviu Pop ar fi inceput sa strige la ei, reprosandu-le ca le-a spus de multe ori sa nu mai vina la furat de lemne pe acel fond forestier, zona in care asigura el paza.

Filmul evenimentelor, in opinia suspectilor

Potrivit unor surse apropiate ale celor trei suspecti, barbatii au fost ridicati si dusi la audieri inca de joi dimineata, 17 octombrie, fiind ultimii care l-au vazut pe Liviu Pop in viata. Medicii legisti care au analizat cadavrul lui Liviu Pop au spus ca padurarul avea multiple fracturi interne, in afara plagilor prin impuscare, si ca unul dintre picioare era zdrobit.

In fata procurorului de caz, toti trei au relatat aceeasi poveste si au descris oamenilor legii o varianta in care padurarul s-ar fi impuscat din greseala cu arma lui. Moartea lui Liviu Pop este anchetata de Parchetul de pe langa Tribunalul Maramures. Prim-procurorul de la Maramures a refuzat sa faca public numele procurorului de caz trimis in zona de la Baia Mare, precum si numele celor trei suspecti audiati in acest caz.

"Suspectii au declarat ca Liviu i-a intrebat de ce au furat din nou si ca ar fi lovit caruta cu arma lui de vanatoare ca sa ii sperie. In acel moment, spun ei, s-a rupt arma si, fiind indreptata spre spatele lui, i s-a descarcat accidental in omoplatul drept. Intrebati de ce avea piciorul rupt, cei trei au spus ca Liviu si-a rupt piciorul dupa ce caruta trasa de cai a trecut peste el. Ei au spus ca din cauza ca Liviu a dat cu arma de caruta, caii s-au speriat si au luat-o la vale, iar padurarul a cazut sub caruta", spune un cunoscut de-al suspectilor, sub protectia anonimatului.

Suspectii au mai declarat la audieri, spun sursele consultate de Adevarul.ro, ca s-au speriat si ca, in loc sa sune la 112, ar fi fugit din padure, lasandu-l pe padurar sa agonizeze. Declaratiile date in fata procurorului de caz i-au scapat pe acestia de invinuire, Anchetatorii ar avea nevoie si de rezultatele probei balistice a armei de vanatoare pentru a vedea daca chiar a fost autoimpuscare.

Cei trei suspecti au mai aratat in fata anchetatorilor ca ei se aflau in padure pentru a culege lemne uscate, si nu pentru a fura arbori sanatosi, materialul lemnos fiind gasit la fata locului de catre oamenii legii. Mai mult, intalnirea dintre ei si Liviu Pop ar fi avut loc in momentul in care acestia se intorceau catre casa.

Localnicii nu cred in varianta autoimpuscarii

Liviu Pop este descris de catre colegii sai, dar si de catre cunoscuti drept un om care lasa totul deoparte si fugea in padure ori de cate ori era chemat. Mai mult, colegii spun ca era un om cinstiti, care nu avea cum sa isi tina glontul pe teava deoarece era tatal a trei fetite, lumina ochilor lui pentru binele carora muncea zi si noapte. Localnicii reclama insa, in tacere, de frica celor trei suspecti, relatiile de rudenie dintre hotii de lemne si cei care trebuie sa vegheze la linistea comunitatii.

"Rolul procurorului si al politistilor este sa mentina infractionalitatea la zero. Ei bine, in zona noastra, acestia stimuleaza infractionalitatea. De ce nu spune nimeni ca unul dintre suspecti este nepotul prim-procurorului Parchetului de pe langa Judecatoria Targu Lapus de care fug toti, inclusiv politistii", a spus un localnic.

Localnicii spun ca numele suspectului care ar fi fost nasit si la nunta de procuroarea din Targu Lapus este Nelu Petrisor Giurgiu si ca barbatul ar fi incuscrit si cu o avocata din Baia Mare. Tot oamenii locului mai afirma ca Giurgiu ar fi mostenit o avere fabuloasa, de pe urma sotiei care a lucrat pentru un batran singur din Italia. La moartea lui, batranul i-ar fi lasat femeii in jur de 3 milioane de euro.

Al doilea supect este descris sub numele de Iacobanu, iar al treilea era un carutas din localitate. Toti trei lucrau pentru firma de prelucrare a materialului lemnos administrata de familia Munteanu. Este vorba despre o afacere controversata, despre care presa locala scrie ca se desfasoara de ani de zile sub semnul ilegalitatii si ca beneficiaza de protectia politica.

Citeste mai mult: adev.ro/pzm9xo

Exclusiv – cititori de la miezul noptii faceau drifturi in zona big din sighet
Citeste
Padurarul ucis a fost ingropat la poalele padurii, in cimitirul din borcut
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.