Cine IncalcA legislaTia? sfintele pasti, impartite baimarenilor chiar in poarta bisericii

Alo … Institutia Prefectului – Judetul Maramures, Inspectoratul de Jandarmi Judetean Maramures , Politia Maramures

Nu sunt impotriva bisericii asa cum spune intr-un fel uracios un responsabil care imparte pasti. Si ma trimite sa filmez in alta parte.

Am respect pentru toate cultele religioase, si toti cei care au dorit au avut acces si la emisiunile noastre dar si la stiri.

Sunt insa impotriva celor care au inteles altceva din protocolul cu BOR.
Potrivit regulilor stabilite de autoritati, painea sfintita trebuia impartita de preoti si voluntari, si ii respect pe toti care au facut asta.

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anuntat saptamana aceasta ca al doilea protocol semnat cu Biserica Ortodoxa Romana prevede ca Sfintele Pasti si Lumina Sfanta vor fi distribuite populatiei, la cerere, de catre personalul clerical insotit de maximum cinci voluntari, care vor avea echipament de protectie.

Azi, sambata … aceste actiuni vor continua. Toate puteau fi organizate altfel!

Mica Svab, TL Plus Baia Mare

Actualizare – Ce a scris EOR MMSM intr-un comentariu pe facebook

"S-au respectat intr-un totul recomandarile de igiena si siguranta in pregatirea Pastilor! Cei ce ofera Pastilor celor ce doresc, o fac in conditii de igiena corespunzatoare! Daca dorim sa gasim victii de forma vom gasi si la Institutul Cantacuzino! Regretabil ca imaginile cu Catedrala Episcopala din Baia Mare au ajuns si la Antena 3, furnizate probabil de dumneavoastra! Este si mai regretabil ca pe langa drama de neparticipare a credinciosilor la slujba de Inviere, le mai sporiti prin aceste stiri, durerea! Stiu, camerele de filmat nu au inima, dar reporterii DA. Am crezut pana mai ieri ca noi maramuresenii suntem alfel".

Citeste si

Sambata Mare, ziua de trecere
Citeste
Scandal In biserica din recea / actualizare – 31 de persoane au sfidat restrictiile si au mers la biserica, in vinerea mare
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.