Cinci soferi bauti, cinci dosare penale intocmite de politistii maramureseni

In weekendul care tocmai a trecut, politistii au intocmit cinci dosare penale si cerceteaza tot atatea persoane care au condus autovehicule in stare de ebrietate. Mai mult, in trei cazuri soferii au fost "condusi" de alcool in sant sau au avariat alte autoturisme conduse regulamentar.


In noaptea de sambata spre duminica, politistii Sectiei 1 Politie Rurala Grosi au fost sesizati ca in localitatea Satu Nou de Jos s-a produs un accident de circulatie, soldat cu pagube materiale. La fata locului politistii au constatat ca un baimarean de 31 de ani, a pierdut controlul directiei de mers al autoturismului pe care il conducea, a ajuns in santul din partea stanga a directiei de mers si a avariat bransamentul de gaz al unui imobil. Baimareanul avea o concentratie de de 0,96 mg/l alcool pur in aerul expirat.

Maturitatea nu vine odata cu varsta. Un alt baimarean, de 52 de ani, a urcat beat la volan si a produs un accident de circulatie pe bulevardul Republicii din Baia Mare, intrand in coliziune fata – spate cu un alt autoturism condus regulamentar. Baimareanul avea o concentratie de 0,92 mg/l alcool pur in aerul expirat.

Si politistii din Seini au intervenit la un accident de circulatie produs pe fondul consumului de alcool. De aceasta data, valoarea indicata de aparatul etilotest in cazul unui sofer care a patruns pe contrasens si a intrat in coliziune cu un alt autoturism, a fost de 0,99 mg/l alcool pur in aerul expirat.

Cei trei, precum si un sighetean de 30 de ani si un barbat de 45 de ani din comuna Sisesti, depistati in trafic in timp ce conduceau sub influenta alcoolului, sunt cercetati de politisti in cadrul dosarelor penale intocmite pe numele lor, urmand ca la finalizarea cercetarilor sa fie dispuse masuri legale.

Peste 230 de abateri rutiere sanctionate in acest weekend de politisti

In acest weekend politistii rutieri au efectuat, atat in municipii cat si pe raza judetului, mai multe actiuni, avand ca scop prevenirea si combaterea accidentelor rutiere. Bilantul a fost unul consistent in amenzi si permise retinute: 233 sanctiuni contraventionale si 25 de permise.

Atat sambata cat si duminica, politistii Serviciului Rutier au actionat cu aparatura radar din dotare pe D.N.1C Baia Mare – Somcuta Mare, D.N. 18 Moisei – Sihetu Marmatiei si D.J. 182B Remetea Chioarului – Sacalaseni. Din cele 115 sanctiuni contraventionale aplicate, 99 au fost in cazul soferilor care au condus cu viteza peste limita legala. 11 soferi au ramas fara permise de conducere iar valoarea amenzilor aplicate de politistii Serviciului Rutier a fost de aproximativ 71.000 de lei.

Alte 105 contraventii au fost constatate de politistii Biroului Rutier Baia Mare, care au actionat in cele doua zile pentru depistarea soferilor care nu utilizeaza centura de siguranta si a celor care utilizeaza telefonul mobil in timp ce conduc, fara dispozitiv hands-free. Amenzile aplicate soferilor care au condus pe raza municipiului Baia Mare au fost de aproximativ 41.000 de lei, iar ca masura complementara, in cazul a 11 soferi s-a dispus si retinerea permisului de conducere.

Actiuni pentru prevenirea si combaterea accidentelor de circulatie, in special a celor cauzate de neacordarea prioritatii de trecere pietonilor, au fost organizate si pe raza municipiului Sighetu Marmatiei. Pentru abaterile constatate, politistii sigheteni au aplicat 13 sanctiuni contraventionale, in valoare de 5.800 de lei, si au retinut trei permise de conducere.

 

Primarita Gabriela Tulbure prezinta la AOR bune practici din administratia publica din Seini
Citeste
Baimarean de 65 de ani, depus in penitenciar de politisti
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.