Cinci ani de cand marele artist maramuresean titus perse

Astazi, 21 octombrie, se implinesc cinci ani de cand folclorul maramuresean este mai sarac. Sunt cinci ani de cand artistul maramuresean Titus Perse s-a stins din viata la Spitalul Judetean de Urgenta Baia Mare.

Timp de 50 de ani, Titus Perse a fost prim solist al Ansamblului Folcloric National Transilvania. Interpret de muzica populara si romante, Titus Perse a cantat timp de jumatate de veac pe multe scene ale lumii.

"S-a stins un om dintre noi sa se ridice intre stelele care traiesc pe cerul departe de noi dar deasupra noastra si ne vegheaza alaturi de multi alti artisti", a declara in 2014 Iuliana Dancus, directorul Ansamblului Folcloric National Transilvania. Artistul a fost bun prieten cu Gheorghe Turda.

Titus Perse a decedat la varsta de 69 de ani si avea in spate 50 de ani de activitate artistica. In 2010 a primit titlul de cetatean de onoare al municipiului Baia Mare. A fost unul dintre fondatorii festivalului de romante "Poveste de toamna". TITUS PERSE a cantat in tara dar si pe marile scene ale lumii. Alaturi de alti mari cantareti ai muzicii populare romanesti: FRATII PETREUS, ANGELA BUCIU, NICOLAE SABAU, TITIANA MIHALI, NICU MOLDOVAN, ILEANA BUNBAR, DUMITRU DOBRICAN.

Dumnezeul sa il odihneasca in pace!

Fata de 13 ani, rapita de un barbat
Citeste
Ucigasii padurarului scapa! semneaza petitia catre procurorul general
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.