Chereches a primit avizul Comitetului pentru Situatii de Urgenta pentru asanarea zonelor Craica, Pirita, Ferneziu, Garii si Cuprom

INTERVENTIE – Chereches a primit avizul Comitetului pentru Situatii de Urgenta pentru asanarea zonelor Craica, Pirita, Ferneziu, Garii si Cuprom

Modul ineficient in care autoritatile actioneaza in zonele locuite cu preponderenta de cetatenii de etnie rroma determina reactii dure din partea autoritatii locale si a primarului municipiului Baia Mare, Catalin Chereches. Drept urmare acesta cere tuturor factorilor abilitati sa nu mai ignore legea si drepturile cetatenesti.

"Aici vorbim in primul rand de copii, dar in acelasi timp despre persoane care nu se afla sub niciun fel de protectie si nu au nici un fel de conditie de viata asa cum comunitatea trebuie sa le ofere, indiferent de ce etnie sunt, de gradul educational pe care il au sau pe scara sociala pe care se aseaza. Vreau sa costatam ca ne aflam intr-o situatie de urgenta din acest punct de vedere si sa transmitem autoritatilor judetene, dar si celor care isi desfasoara activitatea la nivel national, starea de fapt din aceste comunitati, astfel incat sa putem demara o interventie foarte determinata pentru rezolvarea punctuala, pe fiecare zona in parte a conditiilor si a problemelor pe care le au cetatenii din aceste zone. Trebuie sa avem in vedere inclusiv asanarea unor astfel de zone, prin relocarea acestor cetateni si crearea unor conditii de viata mai bune" a spus primarul Catalin Chereches.

De altfel Comitetul Local pentru Situatii de Urgenta a aprobat interventia autoritatilor in zona, precum si aplicarea in mod strict a politicilor de locuire si respectarea obligatiilor pe care le are autoritatea locala fata de aceste comunitati, acelea de a asigura accesul tuturor in mod egal la asistenta sociala, educatie si sanatate.

ActualMM

Impact violent intre doua masini – trei victime, una incarcerata
Citeste
6 situatii de urgenta au necesitat interventia pompierilor maramureseni
Citeste
Articol preluat de pe actualmm.ro. Citeste tot articolul aici.