Certificatele de urbanism pot fi obtinute online! Primarul Chereches vrea mai putina birocratie si proceduri simplificate in relatia cu cetatenii

DE INTERES PENTRU BAIMARENI  Administratia Publica Locala a Municipiului Baia Mare continua procesul de modernizare a modalitatilor prin care cetatenii municipiului Baia Mare pot obtine informatii si documente intr-un timp cat mai scurt si folosind mijloace de comunicare dintre cele mai modern si eficiente.

Astfel dupa ce a implementat posibilitatea achitarii taxelor si impozitelor inclusiv on line si a facilitat obtinerea printr-un click a informatiilor cu privire la documentele necesare in relatia cu diverse structuri ale administratiei publice locale, primarul Catalin Chereches a decis dezvoltarea unei platforme on line pentru emiterea certificatelor de urbanism.

Initiativa primarului Catalin Chereches este menita sa simplifice procedurile si sa reduca efortul cetatenilor in demersul de a procura aceste documente.

"In Baia Mare, modernizam constant tot ceea ce tine de administratia locala. Ne dorim sa fim mai performanti, mai deschisi, mai transparenti, mai promti pentru cetateni. Reducem timpul petrecut la ghisee, eliminam stresul din ecuatia obtinerii unui certificat de urbanism. Dezvoltarea platformei on line pentru obtinerea certificatelor de urbanism este o dovada in plus a deschiderii pe care o avem fata de cetateni, a masurilor si a demersurilor pe care le intreprindem pentru reducerea birocratiei si a eforturilor cetatenilor in demersul de a procura astfel de certificate", a spus primarul municipiului Baia Mare, Catalin Chereches.

CUM DEPUNEM DOCUMENTATIA SI PLATA ON LINE PENTRU OBTINEREA CERTIFICATULUI DE URBANISM

Pentru obtinerea certificatului de urbanism online a fost dezvoltata o platforma speciala. Astfel documentul poate fi obtinut de acum in format digital in numai 5 pasi.

1: Accesati www.baiamare.ro sectiunea Servicii Publice /Emitere Certificat Urbanism

 

2: Selectati optiunea Fara Autentificare, iar ulterior accesati Cerere Certificat de urbanism online

3: Completati formularul si incarcati documentele solicitate, iar la final dati click pe Trimite.

4: Selectati optiunea Plateste on line, achitand contravaloarea emiterii Certificatului de Urbanism

5: Veti primi un email care contine date despre cererea dvs., fiind necesar sa confirmati cerererea printr-un click pentru a putea fi validata.

Ulterior veti primi un email in care vor fi precizate atat numarul de inregistrare al cererii dvs., cat si termenul de rezolvare al acesteia.

Initiativa primarului Catalin Chereches este menita sa simplifice procedurile, sa duca la imbunatatirea calitatii si eficientei serviciilor oferite de Autoritatea Publica Locala a Municipiului Baia Mare dar totodata si sa reduca efortul cetatenilor in demersul de a procura certificatele de urbanism.

ActualMM

Minaur scoate un egal la CSM Bucuresti si incurca vicecampioana in drumul spre titlu
Citeste
Vital anunta: Furnizarea apei potabile intrerupta cateva ore pe strada Sanatatii din Baia Mare
Citeste
Articol preluat de pe actualmm.ro. Citeste tot articolul aici.