CERCETAT PENTRU TREI INFRACtIUNI: La adapostul noptii a incercat sa se sustraga controlului politistilor din Somcuta Mare

Azi-noapte, in jurul orei 02:30, politistii din Somcuta Mare care efectuau activitati de supraveghere a traficului rutier cu aparatura radar din dotare au facut semnalul regulamentar de oprire a unui autoturism condus pe strada Republicii cu viteza de 104 km/h.
Conducatorul autoturismului nu a oprit la semnalele politistilor, a virat brusc pe o straduta laturalnica, a oprit in spatele unui imobil de pe strada Ioan Buteanu si a alergat pe jos, aproximativ 300 m. A fost ajuns de politisti, imobilizat si identificat – tanar de 24 de ani. Testarea cu aparatul etilotest a indicat concentratia de 0,59 mg/l alcool pur in aerul expirat. De asemenea politistii au stabilit ca numarul de inmatriculare al autoturismului este atribuit de fapt unui alt autoturism, iar masina condusa nu este inmatriculata.
In cauza se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiuniilor de conducerea unui vehicul neinmatriculat, conducerea unui autoturism cu numere false de inmatriculare si conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului.

SIGURANtA PE DRUMURILE PUBLICE – prioritate constanta a politistilor

Cat de importanta este respectarea normelor rutiere? Raspunsul este dat de statisticile privind numarul persoanelor ranite ca urmare a accidentelor de circulatie. Pentru ca situatiile tragice sa fie evitate, pentru ca cei care nu respecta regulile si contribuie la provocarea unor astfel de evenimente sa fie depistati la timp, politistii au organizat ieri actiuni punctuale in mai multe zone ale judetului.

OCNA SUGATAG - politistii au organizat o actiune impreuna cu specialisti ai Registrului Auto Roman Maramures. Au fost verificate 35 de autovehicule, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 25 de sanctiuni contraventionale si au fost retinute sapte certificate de inmatriculare.

TARGU LAPUS - politistii au fost prezenti pe drumurile publice de pe raza de competenta pentru a se asigura ca soferii nu pun in pericol siguranta participantilor la trafic. In urma verificarii a 27 de autovehicule au fost aplicate 12 sanctiuni contraventionale.

SEINI - politistii au depistat un tanar de 26 de ani cu o alcoolemie de 0.52 mg/l alcool pur in aerul expirat care conducea un autoturism si au aplicat patru sanctiuni contraventionale pentru diferite abateri de la OUG 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice.

CAVNIC - politistii au oprit pentru verificari 38 de autovehicule si pentru neregulile constatate au aplicat cinci sanctiuni contraventionale.

In weekendul care se apropie politistii vor fi din nou la datorie! Conduceti preventiv, cu viteza adaptata conditiilor de trafic, asigurati-va la efectuarea depasirilor si nu va puneti viata in pericol!

Articolul CERCETAT PENTRU TREI INFRACtIUNI: La adapostul noptii a incercat sa se sustraga controlului politistilor din Somcuta Mare apare prima data in Stiri din Maramures - Vasile Dale.

Tot un maramuresean: Liviu Bute este noul sef al Politiei de Frontiera dupa demisia lui Ioan Buda; A lucrat aproape cinci ani la „Doi si un sfert”; CV-ul acestuia
Citeste
CONTRABANDISTII NU SCAPA DE CAINELE VIS: 500 de pachete de tigari, depistate in masina unei femei
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.