CENTRU DE CARANTINA SOMCUTA MARE- Un barbat intors in Italia se plange de conditiile oferite de autoritatile maramuresene. Vezi ce spune Prefectura

CENTRU DE CARANTINA SOMCUTA MARE Conform ultimelor masuri luate de catre conducerea tarii, toate persoanele care vin din zonele rosii afectate puternic de pandemia de coronavirus, la intrarea in Romania intra automat in carantina institutionalizata pentru o perioada de 14 zile.

Ce spune barbatul aflat in carantina

Este si cazul unui barbat venit din Italia impreuna cu fiul sau in varsta de 13 ani. Cei doi au fost condusi de catre autoritati la centrul de carantinare din Somcuta Mare. Locatia pregatita de autoritati este sediul fostului spital din oras.

Barbatul a publicat ieri mai multe imagini din locatia de carantinare din Somcuta Mare, plangandu-se de conditiile in care este nevoit sa lucuiasca impreuna cu fiul sau, timp de 14 zile. Mai exact, barbatul acuza ca oamenii sunt nevoiti sa stea in mizerie si ca nu au nici macar o masa pe care sa manance. Mai mult, barbatul acuza autoritatile ba ca nu le raspund la telefon, ba ca nu le ofera asistenta medicala asa cum si-ar dori.

"Cam asa arata un loc pentru carantina in Romania, adica Somcuta Mare, judetul Maramures. Mizerabil, WC-ul infect, mizerie pe jos, praf, tot ce vrei. Nu este o masa, un scaun, mananci la pervazul geamului … Sunt cu baiatul meu de 13 ani, care el in ultimele 30 de zile a stat doar in casa in Italia si l-am luat din Italia cu masina. L-am adus personal si ne-au bagat aicea in locul asta infectat si e posibil si sigur sa iesim de aicea cu alte boli. Ne baga gramada la izolare in locuri infecte si ne lasa aicea sa ne imbolnavim. Cica nu au cum sa ne ia analizele. I-am sunat si mi-au inchis telefonul in nas. Nu vine nimeni sa ne vada, sa ne faca un control. Le e frica sa vina sa ne consulte. Dupa 14 zile, daca nu avem simptome ne vor lasa sa plecam acasa, dar nimeni nu ne consulta", spune Popa Sorin Marius.

Imagini de la locatia de carantinare din Somcuta Mare

Ce spun reprezentantii Prefecturii Maramures

"Sunt cazate doua persoane in camere. Se livreaza mancare cu firma de catering, trei mese pe zi, caldura, apa calda, cafetiere. Au sapun, hartie igienica, dezinfectanti. Nu sunt conditii de hotel . Este sediul fostului spital, dar sunt conditii decente", a declarat Dan Buca, purtatorul de cuvant al Prefecturii, pentru ActualMM.

De asemenea, purtatorul de cuvant ne-a mai declarat ca cele doua persoane vor fi consultate de personalul medical, iar cei de la DSP Maramures le vor face si teste in cursul zilei de azi.

Adrian Barbur

Impact intre doua autoturisme pe bulevardul Decebal
Citeste
Primarul Chereches continua actiunile pentru prevenirea imbolnavirilor cu Coronavirus. Ample actiuni anuntate pentru urmatoarele zile
Citeste
Articol preluat de pe actualmm.ro. Citeste tot articolul aici.