Cel mai bun cuplu canin al politiei romane e din maramures

TEBA si TEP, doi caini politisti maramureseni, au fost premiati de conducerea Inspectoratului General al Politiei Romane cu distinctia "CAINELE POLITIST AL ANULUI". Distinctiile au fost inmanate de inspectorul general al Politiei Romane, chestor principal Ioan Buda, in cadrul manifestarilor organizate la Bucuresti pentru marcarea Zilei Politiei Romane.

Pentru rezultatele importante obtinute in cadrul atributiilor de serviciu si a misiunilor din anul 2018, echipajul format din agent sef adjunct Bandi Zoltan cu cainele Teba al Grupei Canine Maramures a primit distinctia de CEL MAI BUN CUPLU CANIN al Politiei Romane. De asemenea, cainele politist TEP – antrenat de TRACEC ANDREA-ISIDORA a fost premiat cu distinctia "CAINELE POLITIST AL ANULUI".

Cazurile solutionate de cei doi caini politisti impreuna cu conductorii lor nu au fost unele usoare: de la descoperirea unor infractori pana la recuperarea prejudiciilor, de la cazuri de furt la cele de talharie sau viol, de la interventii in mediul urban, rural pana la deplasari in alte judete, toate releva un miros fin, pasiune si pregatire realizata cu profesionalism.

La Suciu de Sus, Teba i-a ajutat pe politisti sa recupereze sumei 12.000 de lei sustrasi dintr-o locuinta, la Viseu de Sus a fost pe urmele unui violator a carui victima a decedat ulterior, la Satulung a descoperit autorul mai multor distrugeri de auto, la Coas si Cernesti i-a condus pe politisti catre persoanele care au sustras aur si bani din locuinte, la Berinta a solutionat un furt de motorina si piese auto, la Satu Mare a luat urma autorului unei talharii si enumerarea ar putea continua, dar nu ne permite spatiul revistei.


De altfel, toate echipajele Grupei Canine din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Maramures au avut in 2018 rezultate remarcabile, care au fost recunoscute atat de comanda inspectoratului cat si de mass-media, care a manifestat un interes deosebit pentru cazurile solutionate cu sprijinul cainilor politisti.

Totodata, cainii politisti maramureseni s-au remarcat la toate competitiile organizate de Ministerul Afacerilor Interne, acestia clasandu-se mereu pe podium.

Revolta ziaristilor procurori
Citeste
VIDEO
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.