Cei opt copii ramasi orfani dupa ce tatal s-a spanzurat au nevoie de ajutorul vostru

Caz socant in comuna Barsana. Un barbat si-a pus capat zilelor spanzurandu-se de un copac. Mai grav este faptul ca, in urma sa, au ramas opt copii.

In cursul zilei de joi, 3 octombrie, o batrana care locuieste in zona Bradova din Barsana, mergand in gradina unei vecine, a facut o descoperire macabra. Ea si-a gasit propriul nepot atarnand de o creanga corpul neinsufletit al unui barbat. Femeia a ramas inmarmurita de cele vazute. A contactat imediat autoritatile competente.

A fost gasit fara suflare!…

Ajunsi la fata locului, politistii l-au identificat ca fiind un barbat din comuna, in varsta de 36 de ani, Ioan B. S-a constatat ca acesta avea opt copii, cel mai mic cu varsta de numai sase luni, iar cel mai mare in varsta de 12 ani. Corpul neinsufletit al barbatului a fost transportat la morga Spitalului Municipal Sighetu Marmatiei, in vederea efectuarii necropsiei. Politistii maramureseni au demarat cercetari in vederea stabilirii tuturor circumstantelor in care a avut loc tragedia.

"Politistii au fost sesizati prin serviciul unic de urgenta 112 ca, in gradina unui imobil din localitatea Barsana, a fost gasit un barbat decedat. La fata locului, au identificat un barbat in varsta de 36 de ani din comuna. Nu exista suspiciuni cu privire la cauzele decesului si nu exista urme de violenta. Totodata, nu a fost gasit niciun bilet de adio. Politistii continua cercetarile", a declarat, pentru AxaNews.ro, Florina Metes, purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie al Judetului Maramures.

O viata deloc usoara…

Situatia familiei este acum si mai grea decat era. Cei doi soti aveau impreuna opt copii. Capul familiei muncea cu ziua, in timp ce sotia sa avea grija de cei mici, intrucat nu aveau varsta necesara pentru a se intretine singuri. Femeia tocmai nascuse de ceva timp, astfel ca, poate, si multitudinea de guri de hranit sa fi fost apasatoare pentru barbat. Totusi, barbatul era saritor si muncitor, calm, deloc recalcitrant, si incerca sa puna pe masa familiei hrana necesara. Parea constient de faptul ca trebuie sa isi ingrijeasca familia.

Asta, in conditiile in care nici parintii lui nu o duceau foarte bine. Tatal este paralizat, iar mama are o varsta inaintata. Mai mult decat atat, nici familia sotiei nu este tocmai una instarita. Localnicii i-au ajutat permanent. Primaria le-a sarit mereu in ajutor. "I-am ajutat mereu cu ceea ce am putut si, cu siguranta, vom face asta mai ales in aceste clipe grele", a spus, pentru AxaNews.ro, Teodor Stefanca, primarul comunei Barsana.

Apel catre cei cu sufletul mare!

Autoritatile locale s-au ocupat deja de toate cheltuielile necesare pentru inmormantare, in ideea de a ajuta familia greu incercata. Atat ca ramane durerea pierderii capului familiei. Intrucat nu va fi usor unei vaduve tinere, care are de ingrijit opt copii de una singura, cu parinti si socrii care au, totusi, o varsta inaintata, facem un apel tuturor celor cu sufletul mare, daca pot sa ii ajute,. "Sunt foarte apropiat sufleteste de copii. Nu le va fi deloc usor si ii vom sprijini in continuare", a spus, pentru AxaNews.ro, Vasile Roman, consilierul primarului Teodor Stefanca. Toti cei cu sufletul mare care vor sa ajute familia in orice fel sunt rugati sa ia legatura cu Vasile Roman, numar de telefon 0754.535.452.

Sursa Cata TINEGHE / Axa News

Zece morti in cel mai grav accident rutier din 2019
Citeste
Maramuresul promovat in Washington D.C. la "Alianta Gala"
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.