Ce spune directia copilului maramures referitor la cazul de trafic de minori de la viseu de sus

Cu privire la cercetarile derulate de Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate si Terorism in judetul Maramures, intr-o cauza vizand destructurarea unui grup infractional organizat specializat in savarsirea infractiunilor de trafic de persoane, trafic de minori si lipsire de libertate in mod ilegal a mai multor tineri de nationalitate germana, cu varste cuprinse intre 12 si 18 ani, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Maramures face urmatoarele precizari:

La solicitarea Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate si Terorism – Biroul Teritorial Maramures – au fost instituite masuri de protectie in regim de urgenta pentru patru minori germani, tineri inclusi intr-un program social finantat de statul german, intr-un proiect derulat in Romania, intitulat "Projekt Maramures".

Cei patru minori beneficiaza de serviciile sociale specifice oferite in centrele de primire in regim de urgenta, inclusiv de consiliere psihologica din partea specialistilor. Totodata, in conformitate cu reglementarile legale in vigoare, un reprezentant autorizat al DGASPC Maramures i-a insotit pe minori la audierile efectuate de organele de cercetare penala.

Facem precizarea ca, pana la notificarea DIICOT, DGASPC Maramures nu a fost sesizata cu privire la existenta unor cazuri de abuz asupra minorilor germani inclusi in programul social derulat in Maramures. In acest context, pentru cei patru minori ramane instituita masura de protectie speciala in regim de urgenta, pana la sosirea in Maramures a reprezentantilor legali din Germania.

Mentionam ca DGASPC Maramures a instiintat Ambasada Republicii Federale Germania din Bucuresti in legatura cu situatia actuala a tinerilor, in cauza fiind vorba despre aplicarea masurii plasamentului international stabilit in baza Regulamentului nr. 2201/2003 privind competenta, recunoasterea si executarea hotararilor judecatoresti in materie matrimoniala si in materia raspunderii parintesti.

Pana la solutionarea demersurilor juridice si preluarea minorilor de catre autoritatile competente din Germania, acestia vor beneficia de toate serviciile sociale necesare oferite de DGASPC Maramures, in conformitate cu legislatia in vigoare privind masurile de protectie in regim de urgenta.

Citeste si  DUPA 13 ANI DE CAND AM PREZENTAT CAZUL IN EXCLUSIVITATE!!! TRAFIC DE MINOR LA VISEU DE SUS. CENTRU GERMAN LUAT CU ASALT DE ELICOPTERE SI MASCATI

TRAFIC DE MINORI: AUDIERI MARATON IN CAZUL MINORILOR SCLAVI DE LA VISEU DE SUS

Apartament jefuit in miez de noapte
Citeste
Patru dintre copii tinuti ca sclavi la Viseu au intrat sub protectie in regim de urgenta
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.