Ce spune conducerea cff viseu de sus despre deraierea mocanitei de pe valea vaserului si ranirea a 14 turisti

Administratia SC CFF Viseu de Sus SRL – Mocanita, in legatura cu incidentul tehnic din data de 10.08.2019, emite urmatorul comunicat:

"In data de 10.08.2019, orele 12.50 locomotiva unui tren turistic a deraiat la km 10,8 pe traseul de urcare a Vaii Vaserului, ceea ce a determinat accidentarea unui numar de 14 turisti, cifra comunivata si de catre SMURD.

Cei 13 turisti au fost accidentati usor, o singura persoana suferind de o fractura de piramida nazala. Toti cei 14 turisti au fost transportati la Spitalul Orasenesc Viseu de Sus si sunt in afara oricarui pericol.

Garnitura completa a acestui tren a fost readusa in gara CFF impreuna cu calatorii aflati in ea.

Cauzele deraierii inca nu au fost stabilite, urmand a fi determinate de catre o comisie tehnica de cercetare destinata acestui eveniment feroviar.

Regretam aceasta intamplare nefericita. Dupa ce s-au depus toate eforturile pentru eliberarea cat mai urgenta a traseului feroviar, momentan se efectueaza readucerea in gara CFF a intregului material rulant".

Conducerea societatii CFF Viseu de Sus

Dosar penal dupa ce Mocanita a deraiat

Politistii au deschis un dosar penal de cercetare si fac verificari pentru vatamare corporala din culpa. De asemenea, inspectorii de la Inspectoratul Teritorial de Munca Maramures au deschis o cercetare, acestia autosesizandu-se dupa ce subiectul a aparut in mass-media deoarece reprezentantii firmei care administreaza Mocanita nu i-a sesizat cu privire la incident, desi era obligatia lor.

"Accidentul e foarte grav si a pus in pericol viata turistilor aflati in cele 11 vagoane. Noi ne-am autosesizat in urma articolelor aparute in presa, in cursul acestei zile, iar luni, o echipa de inspectori se va deplasa la Viseu de Sus, impreuna cu alti reprezentati ai autoritatilor cu atributii de control-verificare. Accidentul feroviar produs inca n-a fost raportat de firma care administreaza linia feroviara. In teren urmeaza sa verificam daca au fost respectate normele de protectie a muncii specifice acestui domeniu", a spus Dragos Nacuta, seful ITM Maramures.

Trenul ar fi trebuit sa circule cu restrictii de viteza

Avand in vedere temperaturile ridicate din aceasta perioada, 30 de grade Celsius, trenul turistic trebuia sa circule cu restrictii.

"Din primele noastre informatii, cunoastem ca trenul ar fi trebuit sa aiba o limita de viteza intre 15-20 km/h, avand in vedere temperatura ridicata din timpul zilei, cat si faptul ca intreg traficul feroviar se desfasoara pe o linie ingusta. Abia in urma unor concluzii venite si din partea autoritatilor de reglementare din domeniul feroviar o sa ne putem pronunta asupra situatiei de la Viseu de Sus", a mai precizat Dragos Nacuta.

Un maramuresean a murit strivit de tractor
Citeste
Fetele de la Minaur au castigat turneul de la Michalovce
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.