Cazul mortii suspecte al unui cioban din Somcuta Mare

SCLAVIE MODERNA Florin Marchis a fost, din 2011, cioban pentru Vasile Buhaiu, un cunoscut crescator de oi din Somcuta Mare, judetul Maramures.

Barbatul le-a spus fratelui si prietenilor ca e batut si ca nu e lasat sa plece de la stana pentru ca si-a cerut banii. In 2016, politia a anchetat cazul de abuz si bataie si l-a inchis. In decembrie 2018, barbatul de 42 de ani este gasit mort in bucataria din curtea patronului sau. Din nou, dosarul e clasat si cauza oficiala a decesului ramane stop cardiac, scrie Libertatea.ro.

Fratele lui Florin, Marin Marchis, traieste in Spania de peste 20 de ani. El contesta inchiderea dosarului mortii fratelui sau. Dupa ce, in noiembrie 2008, garsoniera din Baia Mare unde traia ciobanul Florin Marchis impreuna cu mama sa a fost distrusa de foc, Marin, fratele acestuia, a decis ca este timpul pentru o schimbare majora. Asa ca a vandut garsoniera innegrita de fum si si-a adus mama si fratele sa traiasca cu el in Spania. Mama urma sa aiba grija de copii, iar cei doi frati urmau sa munceasca cot la cot. Florin insa a avut probleme mari de adaptare. Ducea dupa el o dependenta care-l supunea unor mari incercari: alcoolul. Florin avea de mult timp probleme cu bautura. Fiind sub supravegherea constanta a familiei, nu reusea sa bea, iar asta, in aminteste fratele, il frustra enorm. Florin a stat un an si ceva in Spania. Intr-o zi din iarna lui 2010 nu a mai fost de gasit.

Mai apoi, Marin a aflat ca fratele sau a plecat inapoi in Romania, ca sa fie cioban pentru Vasile Buhaiu, un cunoscut crescator de oi din Somcuta Mare, Maramures. Viata de cioban a lui Florin Timp de patru ani, relatia dintre cei doi frati a fost una rece si nu si-au vorbit. Marin spune ca era inca suparat ca fratele lui a fugit fara veste din sanul familiei.

Marin spune ca totul a inceput in 2015, dupa peste patru ani de truda la stana, cand Florin a incercat sa isi ceara banii cuveniti pentru munca sa. De aici lucrurile au luat o turnura pe care nimeni n-a putut s-o anticipeze. Potrivit lui Marin, Florin a realizat ca seful turmei il considera proprietatea lui. De atunci, povesteste Marin, au inceput bataile si amenintarile din partea patronului. Tot aceasta e si perioada in care Buhaiu ii sechestra ciobanului telefonul mobil pentru cateva zile, ii stergea contactele si abia apoi i-l inapoia.

Citeste continuarea articolului, AICI.

Pieton lovit pe trecerea de pietoni pe str
Citeste
Info meteo si trafic. Starea vremii si a soselelor in Maramures
Citeste
Articol preluat de pe actualmm.ro. Citeste tot articolul aici.