Catalin Chereches, primarul municipiului Baia Mare

ALEGERI PREZIDENTIALE 2019  Primarul municipiului Baia Mare, Catalin Chereches, si-a exercitat astazi dreptul la vot la sectia de votare organizata in incinta Colegiului Tehnic Anghel Saligny. In primul tur nua votat deoarece a fost dezamagit de candidatii care nu au acordat un minim de interes municipiului Baia Mare care era angrenat la momentul respectiv in cursa pentru titlul de Capitala Europeana a Tineretului in 2022. In turul 2, desi a votat, Catalin Chereches nu pare mult mai incantat de candidatii la functia suprema din stat. Mai mult, acesta a avut o pozitie vehementa si critica la adresa presedintelui, indiferent cine ar fi acesta in urma votului de azi.

"Presedintele trebuie sa uneasca si nu sa dezbine"

Catalin Chereches spune ca si-a exercitat astazi dreptul, respectiv obligatia de a vota, dorind sa fie un exemplu si pentru altii, indemnand la simt civic si iesirea la vot.

"Stim foarte bine ca nici Romania, nici Baia Mare, nici Maramuresul nu stau in puterea unui singur om, respectiv in puterea presedintelui. Cred ca tot ceea ce se intampla in aceasta tara sta in puterea fiecarui roman si cred ca ceea ce trebuie sa aratam mai departe, sa dam un exemplu inclusiv clasei politice si celui care va prelua noul mandat de presedinte, este un exemplu de civism, de bunatate, de credinta, de dragoste fata de Romania. Un exemplu de harnicie, de iubire intre noi, oamenii. Daca in continuare cei care sunt in fruntea statului vor continua sa disipeze in comunitatile noastre si in intreaga tara doar ura, doar razbunare si vor scoate in evidenta intr-un mod in care inseamna neiubire de Romania, doar exemple negative, doar oamenii care fac rau, doar lucrurile care nu dau incredere oamenilor in Romania, atunci aceasta tara nu va mai fi tara. Eu cred ca in continuare ca presedintele trebuie sa uneasca si nu sa dezbine. Cred in continuare ca presedintele trebuie sa fie primul exemplu al romanului care iubeste romanii si nu a romanului care in primul rand ii iubeste pe altii si apoi pe romani", considera Catalin Chereches.

"Am toata increderea ca votul de astazi va fi un vot care va echilibra scena politica si nu un vot care va dezbina scena politica"

Primarul considera ca daca viitorii conducatori ai tarii, ca vorbim de cel care va castiga astazi sau cei care vor urma in viitor, nu vor fi un exemplu, singura varianta va fi sa il educam noi. Mai mult, Chereches spera ca votul de astazi sa aduca echilibru si sa nu dezbine scena politica.

"Am toata increderea ca votul de astazi va fi un vot care va echilibra scena politica si nu un vot care va dezbina scena politica. Mi-as fi dorit o campanie electorala mult mai civilizata si o campanie electorala in care cei care o exercita sa isi fi adus aminte si de lucrurile care tin de cei 7 ani de acasa. Pentru ca vorbim de iubirea dintre oameni si iubirea dintre romani. Dar, merg cu speranta inainte in primul rand pentru Baia Mare si pentru Romania. Si sincer va spun, prea putin ma intereseaza cine este presedinte. Ma intereseaza foarte mult cine este fiecare roman in parte si cum isi rezolva problemele de zi cu zi. Nu presedintele ne pune painea pe masa, dar presedintele ne-o poate lua", a declarat primarul Catalin Chereches.

Puteti urmari intreaga declaratie video a primarului, AICI.

ActualMM

Un tamplar si-a construit cea mai frumoasa masina din lemn
Citeste
Simona Halep s-a logodit cu Toni Iuruc
Citeste
Articol preluat de pe actualmm.ro. Citeste tot articolul aici.